PAVLOVA ROLADA S JAGODAMA

Čim sam je vidjela znala sam da je moram probati napraviti. Zbilja je prava bomba, kako izgledom tako i okusom. Božanska Pavlova u rolanom izdanju vaše će nepce razmaziti do te mjere da nećete moći odoljeti i tražit će te još i još..osim ako niste čvrsti karakter pa nakon jednoe šnitice kažete dosta(kad je slatko u pitanju ja nisam😂). Ova poslastica izvrsna je za vruće ljetne dane koji nam dolaze, ali meni bi pasala uvijek, pa čak i za Božić 😄

 

Za Pavlovu roladu Vam je potrebno

Meringue kora
5 bjelanjaka
200 grama šećera
2 žličice bijelog octa
1 vrhom puna žlica kukuruznog škroba (gustin)prosijanog.
Mrvicu soli (tek toliko kroz prste)

————————————————————–
Za kremu Vam je potrebno


250 grama vrhnja za šlag
250 grama mascarponea
jagode/maline
Pola žličice kardamoma (izostaviti ako nemate ili niste ljubitelj).
1 velika žlica šećera u prahu(može i 2 ovisi koliko volite da bude slatko)

——————————————————————-

Priprema

Stavite bjelanjke u čistu zdjelu te ih miksajte sa mrvicu soli 2-3 minute. Polako dodajite malo po malo šećer , dok neprekidno miješajte mikserom srednjom brzinom. Miksajte dok ne dobijete gustu i sjajnu masu. Dodajte kukuruzni škrob(koji ste prethodno prosijali) i ocat te lagano miksajte dok sve ne sjedinete. Zagrijte pećnicu na 180 °.Na lim za pečenje stavite pek papir. Istresite smjesu preko pek papira u ravnom sloju(poravnanje špatulom). Pecite 20 -30minuta, sve dok kora lagano ne pozlati.

Ako vam pećnica jako peče smanjite je na 160°. Kada je rolada gotova pustite je da se hladi na limu 5 minuta. Dok se rolada hladi u pećnici, stavite kuhinjski ručnik na stol i prekrite s velikim komadom papira za pečenje te ga obilato pospite secerom u prahu. Iskrenite Pavlovu(gornjom stranom) na papir za pečenje koji ste pripremili i posuli šećernom u prahu.

Zatim pripremite kremu.U čistu zdjelu stavite vrhnje za šlag,mascarpone,žlicu šećera u prahu i kardamom.Miksajte dok ne dobijete lijepu gustu kremu.

Rasporedite ravnomjerno kremu po kori i poslažite jagode/maline . Zarolajte pomoću pek papira i kuhinjskog ručnika. Uklonite papir i ručnik.

Ostavite roladu u frižideru najmanje 2 sata.Kad se dobro ohladi ukrasite je po želji sa voćem i listićima mente.

I to je to..preostaje Vam samo uživanje u ovoj poslastici☺


INES

Zovem se Ines i imam 38 godina. Volim knjige, volim kavu, volim svoju obitelj i sve što vole mladi. Imam supruga i četvero klinaca. Najstariji je u pubertetu (15) bozepomozi. Zatim ga slijedi brat koji će uskoro i sam u tu fazu (12) opet božepomozi, onda ide najveća šefica na planeti (5), te naša posebna (3) smjehuljica. Posebna je jer ima poseban kromosomčić inače poznat kao Down sindrom. Njezinim dolaskom na ovaj svijet svima nam se život preokrenuo naglavačke. Zahvalna sam što je odabrala baš nas za svoje roditelje i što imamo priliku naučiti puno od nje isto kao i ona od nas. Živimo kao i svaka druga obitelj, imamo uspone i padove, no sve je to sastavni dio života. Ja sam sebi našla terapiju u fotkanju hrane, kave i ostalih sitnica koje me vesele, a ovdje ću s vama dijeliti recepte zakamuflirane u najšarenije boje koje klinci obožavaju. Ines možete pratiti na njezinom profilu @piabusman

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *