KOLAČIĆI S KOKOSOM I CIMETOM – GLUTEN FREE

Vikend mi je proletio u hipu. Nisam se ni osvrnula po kuhinji, a kamoli zapela za štednjakom i eto ponedjeljka na pomolu… Već je pripremljen outfit za novi vrtićki dan, tenke očišćene, ruta poznata.. I sjetim se kako na toj našoj dobroj staroj relaciji vrtić-park-dom, imamo naviku zobnuti nešto, onako, s nogu. Slatko, naravno. Kako nemam uvijek snack sa sobom, svratim u divan Garden jer ima super ulaz, jer je prohodan,  ima predobar izbor zdrave hrane, jer je to baš ono što mome prvorođencu treba… (a zapravo jer sam slaba na sve te divne sastojke, reciklirane ambalaže i šarolikost proizvoda… Janu je tak svejedno).

I mislim si, što to jedan takav dućan može mom veseljku ponuditi bolje od mene same?! Pa tako u nedelju navečer, eto me u kuhinji spravljajući snack-to-go, kolačiće koje ću narednih dan-dva nosakati sa sobom (i većinu sama i pojesti!) i opušteno šetajući pravac parka bez nepotrebnih zaustavljanja po dućanima. A pritom dobiti ono neprocjenjivo-djetetov zahvalan pogled kada mu pružim zdravu i ukusnu vlastitim rukama spravljenu slasticu <3

 

GLUTEN FREE KOLAČIĆI S KOKOSOM I CIMETOM

sastojci:

150 g bademovog brašna

80 g kokosovog brašna

(ili 40 g kokosovog brašna+40 g kokosovih mrvica)

1/4 žličice soli

60 ml kokosovog ulja

2 žlice limunovog soka

80 ml javorovog sirupa

2 jaja

2 žličice cimeta u prahu

 

Bademovom brašnu dodajte kokosovo brašno,sol,otopljeno kokosovo ulje, limunov sok,javorov sirup,žličicu cimeta i razmućena jaja. Umjesite mekano tijesto i pustite da odstoji par minuta kako bi se zgusnulo. Žlicom grabite smjesu i posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje,ili (ako ste prefekcionist kao ja ;-)) oblikujte kolačiće u medaljone rukama. Kolačići tokom pečenja neće narasti i promjeniti formu. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180’C oko 12 minuta,tj. dok po površini ne dobiju zlatnožutu boju. Ostavite ih u posudi za pečenje oko 10 minuta, a zatim ih prenesite na rešetku da se ohlade do kraja. Gotove kolačiće posipajte cimetom u prahu.


IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *