ZELENA RAW TORTA

Dočekali smo taj dan,toplo jeeee! Ali onako baš divno ugodno toplo! I silno vuče van izlagati um i tijelo sunčevim zrakama.. Priroda,svjež zrak, zelenilo… To divno zelenilo se nekako provlači kroz sve sfere mog života – kroz detalje moga boravka, biljke na balkonu, blizinu velikoga parka u mom kvartu, kao misao vodilja na mom radnom mjestu. Sve oko mene je “go green”! A divne nijanse zelene da ni ne spominjem, njih nikada dovoljno! U tom duhu,predstavljam vam osvježavajuću zelenu kremastu rawicu (aka sirovu slasticu) koja ne zahtjeva potrošnju suvišne električne energije, svojom primamljujućom pastelnom bojom potsjeća na proljeće i osvježava nakon napornog radnog ili kućnog dana. Neka se u vašem domu ne zeleni samo cvijeće nego i desert! 

ZELENA RAW TORTA 

Podloga:

200g indijskih oraščića
150g badema (može već mljevenih)
2-4 žlice kakaa
2-3 žlice kokosovog ulja
100g datulja (prethodno namočenih u vodi na desetak minuta,i izmiksanih u pastu)
prstohvat praha vanilije
prstohvat soli

Krema:

4 zrela avokada
oko 100ml javorovog sirupa
1 žlica mljevenih badema
po želji malo soli
1/4 žličice praha vanilije

Za podlogu namočite indijske oraščića i badema nekoliko sati pa s ostalim sastojcima izmiksajte u blenderu.

Utisnite u kalup za tortu.

Za kremu ogulite avokada,narežite na kockice i zajedno s ostalim sastojcima izmiksajte u blenderu u glatku homogenu smjesu. Kremu rasporedite na podlogu i stavite u hladnjak preko noći.

savjet:

Avokado upotrijebite dok još nije previše zreo,da ne dobije gorčinu. U kremu možete dodati 4-5 žlica sirovog kakaa za veću gustoću i čoko okus.

Dobar tek!


IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *