SALATA S AVOKADOM, JAGODAMA I PISTACIJAMA

Mada nam doma zidove krase dvije klime, još uvijek pribjegavamo old school hlađenju boravka i blagovaone spuštanjem roleta do pola prozora kako nebi bili kao u stakleniku… Jer, rano je, a i dječica su mala pa da ih klima ne nahladi i jer se gospona muža čeka da prvo ocišti filtere pa ju uopće aktivira, a i toliko me pika u oči to silno trošenje energije i zagađivanje zraka radom vanjske jedinice.. A da je upeklo, stvarno je. Pa kad se sjetim još rada pećnice ili štednjaka, dodatni znoj me oblije! Znam da je ovo švercanje u onom najočiglednijem obliku, da ovaj recept nije nikakva nauka, da zapravo ni nema veze s bezglutenskim režimom ali tako godi… U ovo doba godine,vjerujem da je salata najpoželjniji obrok. Prepuna divnih kontrasta boja,tekstura, okusa i mirisa, osvježavajuća,lagana, zasitna a niskokalorična, te ono najpoželjnije-brzo gotova..

Da i dalje nabrajam..? 😉
SALATA S AVOKADOM,JAGODAMA I PISTACIJAMA
2-3 šake matovilca (ili rikole)
1 avokado
1 mladi luk (zelene stapke)
8-10 jagoda
1 šaka pistacija
preljev:
6 žlica maslinovog ulja
2 žlice aceta balsamica
1 žličica agavinog sirupa
1 žlica maka
prstohvat-dva soli
Operite matovilec i u većoj zdjeli za salatu pomiješajte ga sa lukom narezanim na kolutiće i jagodama narezanim na četvrtine.
U drugoj zdjelici,sastojke za preljev promješajte pjenjačom da se što bolje spoje. Prelijte preko matovilca i dobro promješajte. Rasporedite začinjenu salatu u zdjelice,dodajte avokado narezan na ploške i pospite očišćenim pistacijama.
Dobar tek!


IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.