O NAMA

Supermame.hr je lifestyle portal za mame. Lifestyle portal za Supermame. Možda će vas riječ supermama asocirati na savršene mame, one koje stignu sve i kojima je zapravo teško naći mane, međutim iako takvih mama ima, to ne znači da su samo one supermame.

Supermame smo i mi koje se tako ne osjećamo i mi što mislimo da bi trebale dati još više, supermame su i one mame koje nisu zapostavile svoju karijeru, ali i one koje su odlučile posvetiti se samo svojoj obitelji, supermame su one u tajicama i raščupane, ali i one koje uvijek izgledaju besprijekorno. Sve smo mi supermame, svaka na svoj način, svaka sa svojim dobrim i lošim danima, svaka sa svojim vrlinama i manama.

Naš portal je tu kako bi vas nasmijao, utješio, oraspoložio, kako bi vas podržao i pokazao vam da niste same. Iako smo sve različite ipak postoji jedna stvar koja nas veže, a to je da svaki dan dajemo sve od sebe kako bi bile najsavršenije mame svojoj djeci. I baš zbog toga ponosno nosimo titulu #supermama.


•GLAVNE UREDNICE•

MARTINA

Supermama jednog uvijek nasmijanog dječaka koja već više od jednog desetljeća živi na talijanskoj adresi. Romantična i sarkastična, opsesija su joj blogovi i digitalni mediji. Funkcionira poprilično dobro s obzirom na konstantan nedostatak sna. Najbolje ideje dolaze joj rano ujutro uz prvu neizostavnu šalicu kave dok svi još spavaju. Voli uživati u lijepim i jednostavnim stvarima poput tanjura dobre pašte, čaše crnog vina, Instagrama, dobre knjige kad uhvati vremena, šetnji po Ikei kad nema gužve, maštanja i trčanja. Voli kreativne i zanimljive ljude, inspirirati i biti inspirirana. S vama će dijeliti sve po malo, od lifestyla do zanimljivih priča.

Što za tebe znači biti majka? Biti majka znači sve. Nesebična ljubav i najveća sreća. Snaga i neustrašivost. Umor i briga. Biti majka znači zaljubljeno gledati i ne skidati oči s tog malog bića koje tako liči na tebe dok spava i osjećati se potpuno. 

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Uživaj što više u onoj prvoj fazi dok su sasvim mali jer vrijeme zaista leti. I spavaj 8 sati u komadu.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Sretna.

SONJA

Supermama dvojice živahnih dječaka. Zagrepčanka dalmatinskih korijena, blogerica na www.littlemisstwiggy.com, ganja diplomu na Pravnom fakultetu, zaljubljenica u modu, šljokičasta i kreativna u duši, mama glasnog smijeha i vatrenog temperamenta, gurman koji voli kuhati, obožavateljica kave, bez slobodnog vremena.  Ovdje će dijelit s vama svoje avanture iz majčinskog života i savjete što obući izuzev pidžame i tajica.

 

Što za tebe znači biti majka? Biti nježna i puna strpljenja, biti kaotična i uplakana bez ikakvog razumnog razloga, biti savršena i nesavršena, biti umorna i puna energije istodobno. Biti najsretnija na svijetu u kaosu majčinstva.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Može se preživjeti i sa par sati sna. Teško je, ali predivno. Ne moraš sve sama, iako možeš apsolutno sve sama. Prihvati samo onu pomoć koja će tebe umiriti. Mirna i sretna mama znači i sretno dijete. I sretan muž.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Otkačena.


 NAŠ #SUPER TEAM

 

IVANA

Uvijek sređena, naspavana, racionalna, odmjerena #supermama dvojice dječaka koja će na našem portalu dijeliti savjete kako biti sve to. 😉 Ili NE!? Idemo ispočetka… tridesetdvogodišnja Zagrepčanka i ponosna mama dvojice malih muškaraca koja (nekad manje, nekad više uspješno) pokušava “žonglirati” između majčinstva, posla i mrvice slobodnog vremena za sve one male, ženske radosti koje ovaj život čine ljepšim. Zaljubljenica u modu, kavu, čokoladu, dvorce i Instagram. Na našem će portalu pisati o svim onim pitanjima s kojima se susreće gotovo svaka današnja žena i majka. Ivanine dogodovštine možete pratiti na @5foot7andbambieeyes

Što za tebe znači biti majka? Cjeloživotni poziv u kojemu daješ sve od sebe da dijete odgojiš u Čovjeka s velikim Č. 

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Duže spavaj, češće idi u kino, više putuj, više riskiraj i ranije postani mama. 😉 

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Ljubav!

 

PETRA

Po profesiji akademska glumica, završila je magisterij glume i lutkarstva u Osijeku i trenutno je zaposlena u Gradskom kazalištu Zorin Dom u Karlovcu, majka je četveromjesečne Korane. Uvijek je voljela pisati, ali trudnoća i majčinstvo su u njoj probudili poriv da piše za djecu i mlade. Piše u pauzama od dojenja, kad ju Korana razbudi (a ona zaspi), a ideje joj većinom padaju kad ju uspavljuje. Prvi njezin tekst za dječju predstavu “Veliko pužovanje” ponovno je na repertoaru u kazalištu u Karlovcu, a drugi tekst “Tko nema u vugla, googla”, nastao u prvim mjesecima Koranina života, uprizoruje se u kazalištu u Sisku. Riječ je o predstavi za mlade u kojoj se susreću dva svijeta – djevojka koja voli čitati knjige i ne posjeduje mobitel i dečko koji prati najnovije trendove i pravi je majstor za elektroniku. Petra će s nama dijeliti svoje majčinske avanture.

 Što za tebe znači biti majka? Biti majka za mene znači stvarati bolji svijet za naše najmlađe i za one koji tek dolaze.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Definitivno bih sebi u trudnoći dala savjet: stalno spavaj da dijete već sad naučiš da je spavanje odlično!

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Podrška.

 

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg, 

Professional make up studio Martina Pehar

Što za tebe znači biti majka? Dar, za mene je to veliki dar i povlastica. Najposebnija uloga na svijetu ispunjena bezuvjetnom ljubavlju.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Putuj, naspavaj se i izludiraj.. Ne nužno tim redoslijedom.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Mazasta.

 

MAJA

Istetovirana supermama s njemačkom adresom. Zaljubljenik u pisanu riječ, fitness fanatik i predani obožavatelj onesija. Jarac u horoskopu, novinar po zanimanju, mama po vlastitim preferencijama. Rođena sam na Božić, jedan od najhladnijih u povijesti Slavonskog Broda i to mi je zapečatilo sudbinu. Ledeni prsti, sumrak uz lampice i mračno sanjarenje moj su životni poziv. Nije bilo druge nego da sve to pretočim u pisanje. Drugačije ne znam! Tako je i nastao blog #misusovo, glavni i odgovorni krivac za sve izlete koje od tada imam. Borim se protiv predrasuda od kada znam za sebe, prečesto i nesvjesno tako da sam već profesionalac na tom polju. Sarkazam i humor moje su oružje. I kao pravi jarac u horoskopu, izrazito sam hladna i proračunata izvana, ali duboko duboko unutra čuči prava slavenska duša, topla, neiskvarena, ali nikada u potpunosti zadovoljna.

Što za tebe znači biti majka? Znači otovoriti se potpuno nečemu, nekome i prepustiti se. Znači biti u potpunosti odgovoran za drugi život, dok je tvoj prepušten u njihove ruke. Sreća kakva je nemjerljiva u životu prije ove ere.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Sve što si mislila da znaš o sebi, ne znaš. Sve što si mislila da ne možeš, možeš. I nemaj straha, ovo je najbolje odluka koju si donijela u životu.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Kompaktna.

 

PETRA

Vrckava tridesetogodišnjakinja i supruga svoje čiste suprotnosti, ozbiljnog odvjetnika s kojim odbrojava dane do rođenja drugog djeteta. Živi za svoju malu obitelj, čokoladu, ples, adrenalin i sarkazam, a bježi od vjetra, kiše, kućanskih poslova i dvoličnih ljudi. Po struci je magistra ekonomije koja mrzi brojeve, a mašta o vlastitom biznisu koji bi spojio sve njene strasti. Optimistična strijelkinja po horoskopu, godinama pokušava pogoditi brojeve za Eurojackpot kojim bi cijelu svoju obitelj odvela na put oko svijeta i to sve dokumentirala na svom Lipstick Mom blogu.

Što za tebe znači biti majka? Za mene biti majka znači igrati najvažniju ulogu u životu, a sve uz najintenzivnije emocije koje mogu zamisliti. Biti odgovoran za jedno ili više malih bića stvarno nema premca, tek sada vidim koliko su majke snažne.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Mlađoj sebi bih dala savjet da iskoristim sve što mi život nudi i da djelujem instinktivno, bez kalkulacija. Jednostavno, da se pustim. Jednom kad djeca dođu, roditelji kalkuliraju i donose odluke za dobrobit cijele obitelji, što je normalno, zato dok nema takvih obaveza: ma idite na kavu s tim frajerom, spakirajte ruksak i autostopirajte do Portugala, skočite iz aviona. Sva ta ‘puštanja’ bi me obogatila, a bila bi savršena podloga za odgajanje neustrašivih mališana otvorenih vidika.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Svoju obitelj bih opisala kao idealan spoj kaotičnih raznolikosti!

 

IVA

Djevojka sa juga. Sa burom i soli u kosi i srcem podno Sljemena. Zaljubljena žena. U kćer. U more. Knjige. U život. U njega. U svašta nešto i ništa posebno. Ponekad sunčana. Ponekad oblačna. Mislima  u oblacima, nogama čvrsto na zemlji. Volim miris prve jutarnje kave, zvuk tišine i šuštanja stranica knjige u kišno nedjeljno poslijepodne. Volim fotografiju. Fotografiram srcem, a ne glavom. Sve. Dijete. Osmijeh. Prolaznike. Ulice grada. Uvijek nastojim pronaći ljepotu u običnom.

Što za tebe znači biti majka? Majka znači otkriti ljubav za koju niste znali da ju imate i strahove za koje niste znali da postoje.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Opusti se i uživaj u letu.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Sve

 

EMILIJA

Supermama dva dječaka. Osim što ima puno različitih interesa kao što su fotografija i video,modni dizajn, ilustracija, scenografija i uređivanje interijera ona je ipak DIY freak koja i najbanalnijim stvarima može naći svrhu. Sa suprugom stvara video blog naziva Škare i Makaze gdje smišlja jednostavne i pristupačne ideje za uljepšavanje životnog prostora. Priznaje da svoj stančić od svega 60-ak kvadrata kompletno izmjeni barem 2 puta godišnje. Stravstveni je skupljač vintage posuđa, drvenih igračaka i okvira za slike koje nikad ne objesi.

Plače na vjenčanjima, preglasno se smije, vrhunska je pjevačica pod tušem. Emilija će vas uveseljavati svojim DIY projektima.

Što za tebe znači biti majka? Biti mama znači biti ispunjena, apsolutno i bezuvjetno obožavati to svoje maleno biće. Biti mama je najvažniji poziv u životu.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Ja sam jedna od onih cura koja nikada nije bila “očarana” klincima, koja se jezivo bojala djece. Mislila sam da, ako ću ikada imati klince, sigurno ću biti loša mama. Savjet koji bih dala tadašnjoj sebi je da djeca nisu grozna nego su onakva kakvima ih odgojiš, da biti mama ne znači samo biti neispavana nego biti sretna i kompletnija osoba. 

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Kreativna.

 

TENA

Tiny Tomboys je blog o zanimljivim igračkama, lijepo ilustriranim knjigama i modi za neustrašive klince, a pišu ga Jakob (direktor kreativnog nereda), Bianka (muza bloga) i mama Tena (magistra dizajna/ilustratorica). Ovisnici smo o dobrim tenisicama, Instagramu i grčkom jogurtu. U slobodno vrijeme kada ne pišemo blog ili kad nismo u našem studiju za ilustraciju PAPERwork, najčešće radimo nered koji mama Tena mora poslije pospremiti.

Što za tebe znači biti majka? Za mene to znači biti im na raspolaganju uvijek i zauvijek, voljeti još više nego što sam mislila da je moguće i boriti se za njih najjače na svijetu. 

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Otišla bi malo češće u kino. 🙂 

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Nezamjenjiva.

 

MARGARITA

Mama po zanimanju, boss lady po zvanju. Rođena sam u Jelsi na otoku Hvaru, gdje sam provela djetinstvo, živim i radim u Zagrebu.  Mama sam jedne tanzmanijske nemani koje se zove Cvita, i od nedavno jednog malog slatkog dječaka po imenu Rudi. Veliki sam zaljubljenik u sport, ne mogu se kontrolirati u dućanima sportske opreme i imam previše tajica sa histeričnim uzorcima. Imam neku vrstu adhadea sa hobijima i zanimanjima, tako da volim obožavam piliti stvari, šivati, raditi nakit, i voziti motor. Najradije se izražavam kroz pokretne priče – kadrove filma, što ćete imati priliku ovdje vidjeti.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Čuj, mogla si i koju godinu ranije, nije to tako strašno 😉

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj?  Superjunaci.

 

PETRA

Mama jedne tvrdoglave djevojčice, supruga i autorica bloga “Organizirajte se”. Zaljubljenica u organiziranje, planere, TO DO liste, lejbel mejkere, uredski pribor, čišćenje i raščišćavanje, minimalizam, jednostavne dekoracije i uređenje prostora s malim budžetom. Odgovorna, tiha, uvijek spremna pomoći, nespretna, pedantna… Svojom kombinacijom imena, prezimena i adrese često ljude baca u smijeh. Nakon studija i života u Zagrebu, vratila se sa suprugom u rodni kraj gdje polako, ali sigurno renoviraju kuću, prepiru se oko vraćanja stvari na svoje mjesto, ratuju s familijom oko čuvanja stvari za kasnije i uživaju u seoskoj idili.
Kad odraste želi biti profesionalna organizatorica.

Što za tebe znači biti majka? Odgovornost + ljubav.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Ne brini, sve će ispasti onako kako treba.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Jednostavna.

 

IVA

Znatiželjnog srca, nemirnog duha i kreativnog uma, stalno u potrazi za dobrom pričom, fotografijom, putovanjem, finim jelom i nezaboravnim iskustvom. Za inspiracijom. Zapisuje sve, piše stalno, obožava pisati popise. Najdraži predmeti: kofer, knjiga i kuhača. I olovka za zapisivanje ideja, priča i popisa. Rođena otočanka sa dugogodišnjom adresom u Zagrebu gdje je napravila brlog sa jednim Tatom i tri male zvijeri (5, 6.5 i 8 godina). Zagreb ipak nije uspio izbrisati tragove mora, bure i poglede u daljinu. Daljine vuku, nemiri rade svoje, koferi su zato stalno spremni i petorka putuje, skita se, istražuje, trči iz avanture u avanturu. Fotografira i zapisuje na blogu njamanjamaposvijetu.hr.

Što za tebe znači biti majka? Buditi se s popisom planova i ideja. Srce raščetvoriti i dati im svakom svoj dio za doručak. U toku dana shvatiti da je oko tebe totalni kaos. Pucati od smijeha i umirati od brige. Sve emocije (svoje i njihove) proživljavati na najjače. Živjeti u turbo pogonu i uživati u tome. Resetirati se na kraju svakog dana. Pa sutra sve ispočetka.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Opusti se. Neispeglani veš, nepospremljeno suđe ili slojevi prašine? Spusti rolete i zatvori oči. Zabavljaj se. Grli, ljubi. Smij se i uživaj u svakom trenutku. Sve ostalo će se riješiti. Opusti se.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Gladna * (* zabave, akcije, putovanja, istraživanja, avantura, znanja, dobrih priča, inspirativnih knjiga, zanimljivih ljudi, pažnje, zagrljaja, poljubaca, smijeha, uspomena i hrane, uvijek fine hrane)

NATAŠA

Lubiteljica prirode i izvorne hrane, sklona proučavati svijet s neograničenom radoznalošću. Prestala je analizirati i prepustila se ljepoti života kada je 2016. postala mama jednog slatkog dječaka. Od studentskih dana na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, velika je zaljubljenica u Zagreb, pa mu se uvijek voli vraćati. Nakon godine dana porodiljnog odlučila je krenuti neutabanom stazom poduzetništva, pa je 2017. otvorila smoothie bar VitaVi u mjestu Viganj, jer je znala da bez mora ne može živjeti, kao niti sportaši bez smoothija. Zavaravajuće oglašavanje prehrambene industrije i sve veći broj procesiranih namirnica koje zbunjuju mame, razlog su što je pokrenula Instagram profil @VitaVi_baby, te počela pisati i predavati o prehrani djece. Voljela bi da ima više vremena za yogu, čitanje knjiga i surfanje.

Što za tebe znači biti majka? Roditi se ponovo kao osoba i biti otvorena za postizanje najbolje verzije sebe. Zahvaljivati se svaki dan na tome što imaš najbolje učitelje na svijetu – djecu. Naučiti upravljati kaosom, uzvraćanje unutarnjem miru.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Pročitaj više knjiga. Otiđi na više predstava. Budi mirna, jer sve će doći na tvoje.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Dvije riječi: Klasa Optimist.

 

TINA I PETRA

Dvije arhitektice koje u slobodno vrijeme vode upgradesign.blog, posvećen arhitekturi i dizajnu doma. Pišu i o procesu projektiranja i o pravilima funkcionalne organizacije i o materijalima i o namještaju. Svemu potrebnom prije i tijekom (pre)uređenja stana.

Iako (još) nisu supermame, definitivno jesu supertetke. A ako ignoriramo sva dopisivanja i razgovore vezane za blog, poruke u mobitelu pune su fotki i snimki njihovih pametnih dvogodišnjih mališana, koje svakodnevno razmjenjuju.

 

 

IRENA

Supermama male princeze. Žena divljeg duha, vlasnica motora “moto guzzi” kojim je u godinu dana proputovala čitav Novi Svijet, ljubiteljica sportskog jedrenja,strastvena planinarka i penjačica, instruktorica ronjenja, nastavnica informatike. Webmaster našeg portala i kolumnistica koja će dijeliti eko osvještene savjete za sve #supermame.

 

Što za tebe znači biti majka? Biti mama je najljepši, najveći i najodgovorniji posao mog života. Također znači i vidjeti svoj život iz drugih kuteva koje do sada nisam vidjela. Znači neizmjernu ljubav, brigu, sreću, ljepotu, toplinu, sve to u nemjerljivim količinama. Znači mi sve.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Samo polako, sve će doći na svoje. 

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Zrak.

 

 

AKO SE ŽELITE PRIKLJUČITI NAŠEM TIMU I SURAĐIVATI SA SUPERMAME.HR PIŠITE NAM NA: [email protected]