BEAUTY LJETNI SAVJETI ZA MAME

Drage Supermame,

Evo mene nakon par tjedana nepisanja. Nije da nisam imala inspiraciju za pisanje, pogotovo ljeti kad imam u glavi sto tema o kojima bi voljela pisati, nego sam jednostavno bila iscrpljena i bez 5 minuta za sebe, ali doslovno. Često ispada da se samo žalim kako ništa ne stižem, a u biti ne pišem o tim svim divnim trenucima radosti i sreće sa svojim curama, a ima ih na tone. Pišem najčešće o trenucima kad sam iscrpljena, kad mi uzmu i onaj zadnji atom snage zato što osjećam da ću ovdje naići na potporu, na mame i tate koji to potpuno razumiju i gdje se mogu izjadati bez da me netko poprijeko gleda što sam okusila u svojoj okolini. 

Svašta se dogodilo unazad par tjedana…od ushićenja i slavlja s našim nogometašima do tuge i rastanka s našim omiljenim Oliverom, pa je tu bio i moj rođendan kojeg otkad pamtim slavim na moru. 

S obzirom da su grozne vrućine, danas bih na tu temu…u biti kako to sve lakše podnositi za vrijeme boravka na moru. 

Moj boravak na moru BC (before children) bio je ručnik na rame, krema za sunčanje u torbu s par kuna za cugu ili eventualno neku klopicu, naočale i idemoooo. Nikakvo kompliciranje. Sad moj boravak izgleda tako da se jedno sat i pol pakiramo za odlazak na more i uvijek, ali uvijek nešto zaboravimo. A ja? Ja sam si doslovno zadnja rupa na svirali, svaki dan u istoj obleki izletavam zadnja jer uvijek trčim po jos nesto što nam je ostalo u stanu (bocicu, dudu, šlauf…). Jutarnja beauty rutina na moru BC bila je umivanje, čišćenje lica, nanošenje kreme, mazanje uljem, mazanje kose uljem Macadamia, jao kad se sjetim kako je kosa znala biti sjajna od tog ulja. Moram ga definitivno ponovo nabaviti. Sad je beauty rutina spala na umivanje, pranje zubi i brzinsko češljanje. To sve radim dok su oni već u autu. Uvijek pazim da su cure namazane još doma jer znam da kremice djeluju tek nakon pola sata i mažem ih svaka dva sata na plaži. Sve je nekako podređeno njima i to je ok..znam da neće uvijek biti ovako teško. Često znam reći mužu da će doći i naše vrijeme. 

Kako ne bi ispalo da nisam niti dotakla beauty temu, evo par ljetnih savjeta za nas mame na moru:

  1. Krema za sunčanje – bez nje nikud, ali nisam time otkrila toplu vodu, to svi već znamo. Bitno ju je nanijeti pola sata prije izlaza na sunce kako bi se krema upila u kožu
  2. Zaštitna maska za kosu – jako sunce osim kože može oštetiti i kosu, a pošto se jako znojimo mislimo kako bi kosu trebali i češće prati no to nije točno. Bolje ne šamponirati jako često nego ju nahraniti maskom jednom tjedno. Moja definitivna preporuka je maska marke Macademia. Najbolja koju sam isprobala.
  3. Tonik za lice – održite pH ravnotežu svoje kože s tonikom na bazi glicerina. Održat će kožu mekanom.
  4. Balzam za usne s spf faktorom – uobičajeno je imati suhe i ispucane ljeti. To je zato što su one tanke i brzo se suše. Stoga obavezno ih mazati balzamom sa zaštitnim faktorom.
  5. Piling za tijelo – s obzirom da se jako znojimo, nakuplja se i prljavština na tijelu. Dobro je jednom tjedno za vrijeme tuširanja napraviti piling kako bi se riješili sve te prljavštine. 
  6. Mirisne vodice za tijelo – ne volim parfeme ljeti, prejaki su mi. Zato rađe odabirem lagane mirisne vodice u spreju i nakon tuširanja poprskam po tijelu. Ne drži dugo kao parfem, ali mi to ljeti ni ne treba.

Uživajte u ostatku ljeta, čuvajte se vrućina i predugog izlaganja suncu..pozdrav od supermame!


martina peharMARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar