PAR BRZIH SAVJETA ZA NJEGU I STIL KOSE

Drage Supermame,

Kako ne bi bilo da pišem većinom o šminkanju, što je u biti moja najveća domena, danas ću se malo pozabaviti njegom i stilom kose. U ovoj fazi kad su mi cure jos relativno male, stvarno imam jako malo vremena posvetiti se sebi i koliko god to zvučalo sebično to mi toliko faliii.
Imam dugu i gustu kosu, tešku za održavati. Na porodiljnom mi je glavna frizura bila visoka punđa jer mi je tako najlakše bilo obavljati bilo što po kući i izvan nje, što je u biti šteta jer mi je kosa stvarno super (skromnost mi je inače vrlina:-). No kako sad krećem raditi, (da, uz šminkanje imam i svoj drugi posao, rekla bih primarni, ali onda je šminkanje sekundarni, a to ne želim jer ga jako volim i obožavam) vrijeme je za mali friz make over kojeg želim podijeliti s vama jer sam presretna rezultatom.

Za nas mame u pokretu bitno nam je imati frizuru koju možemo lako održavati. Najlakše je održavati kratku kosu, ali to za mene nije opcija jer mi nikako ne stoji. Sve iznad brade mi nije napeto. Već dugi niz godina dužina kose mi varira od ramena do sredine leđa i nemam baš neku namjeru nešto drastično promijeniti. Kako sam cijeli porodiljni bila s tom dosadnom punđom htjela sam promjenu. Uz standarde pramenove i preljev rekla sam svojoj frizerki kako ovaj put želim stil Brigitte Bardot iz mladih dana koju obožavam. Volim te stepenaste frizure s dugim šiškama. Uspjela sam to i dobiti stanjivanjem kose. Sad je ona puno lakša i mogu ju puno brže isfenirati ili figarom dobiti lagane valove. Ako ju i stavim u punđu ona će drugačije izgledati jer je stanjena pa je manje ima i naravno ljepše “stoji” na glavi. Najvažnije mi je da u 5min mogu složiti frizuru jer sam stalno u nekoj žurbi, bila to niska ili visoka punđa, konjski rep (kojeg rijetko nosim), poludignuta kosa ili raspuštena, ali isfenirana jer kad nije isfenirana to se na kilometar vidi i nije baš privlačno. Koliko god sam pokušavala s ravno šišanom kosom, bobovima i lobovima, uvijek se vraćam stepenastom šišanju koji kao i nije više baš IN…završio je kad i zadnja sezona Friends-a, s Jennifer Aniston i njenom popularnom frizurom. No, s malo modernijim pristupom dobije se odlična vesela frizura s kojom se može svašta.

Recimo umjesto klasičnog feniranja naprave se valovi četkom ili figarom. Nakon što ju isfeniram kad stignem, najdraže mi je uloviti dio kose s jedne i druge strane i učvrstiti ukosnicom, ali da prednji pramenovi lagano padaju niz lice. Frizura je romantična i izgleda kao da sam ju radila duže od minute.

Svatko u biti treba pronaći svoj stil i ono za što misli da mu najbolje stoji. Meni je to ova frizura. I za kraj ću spomenuti koje preparate koristim za njegu svoje kose.

Šamponiram ju uvijek dva puta i nakon toga ju dobro isušim ručnikom. Nemam neki omiljeni šampon. Mijenjam ih. Trenutno koristim L’Oreal clay šampon i regenerator. Pokazali su se dobri. Zatim nanesem regenerator ili jednom na mjesec masku umjesto regeneratora i nakon što odstoji 20ak minuta (ne treba toliko, ali ja ostavim toliko dok trčkaram po kući jer mi kosa bude baš meka i sjajna kasnije) i dobro isperem. Zadnjih 6 mjeseci koristim Kerastase masku koja je za svaku preporuku. Jako sam zadovoljna njome, a znamo da su Kerastase proizvodi jedni od jačih na tržištu. Nakon toga pošpricam sprejem za njegu nakon pranja koji se ne ispire. Koristim Gliss Hair Repair od Schwarzkopfa koji ima jako ugodan miris i kosa se nakon svega jako lijepo raščešljava što mi je bitno jer se nikome valjda ne petlja kao meni, a kad se lijepo češlja lakše je složiti i dobar friz.

Zanima me kako vi njegujete svoju kosu i kakve brzopotezne frizure stižete napraviti za svaki dan.


martina pehar

MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar