ŠTO PONIJETI U KOZMETIČKOJ TORBICI ZA RODILIŠTE

@childhomepolska

Drage Supermame,

Uskoro ću postati teta po prvi put i veselim se tom novom osjećaju, imati nećaka kojeg smijem razmaziti isto kao što je moja sestra uspjela razmaziti moju stariju kćer, a i mlađu će, sigurna sam. Do jučer smo se zajedno igrale na ulici, kasnije zajedno izlazile i dijelile sve uspjehe i neuspjehe. Ona je moja sestra i najbolja prijateljica. S obzirom da treba roditi za manje od mjesec dana, kao pravi štreber spremila je svoju torbu za bolnicu koja čeka trenutak dolaska našeg malog Luke. Danas smo zajedno pregledavale sadržaj torbe i naravno, kao svaka novopečena buduća mama, ima sto pitanja i nedoumica što ponijeti, a što ne. Ponukana time, napisat ću svoj popis stvarčica fokusirajući se pri tome na kozmetičku torbicu koju nosimo sa sobom.
Prvo i najnužnije su četkica za zube i pasta, ukoliko mislite da ćete tamo prati kosu, hmmm ponesite putno pakiranje šampona i regeneratora ( ja ih uvijek kupujem u Mulleru), ali nekako ne vjerujem da će vam pranje kose i sušenje baš pasti na pamet, pogotovo mamama s gustom i dugom kosom poput moje. Da, kosa će se jako zamastiti, pogotovo ženama pri vaginalnom porodu, ali meni bar to nije bilo ni na kraj pameti jer tko bi mi bio s bebom dok ja 20min i više obavljam svoj ritual. Nije baš da mi ju muž ili mama mogu pričuvati dok sam tamo. Dakle, što se mene tiče samo brzo tuširanje i pranje zubi. Zgodna stvar koju si možete ponijeti je šampon za suho pranje kose, isto putno pakiranje Batiste blush. Mene je to spasilo jer mi se kosa strašno masti pri korijenu već 2. dan nakon pranja. Najbolje ju je stalno imati svezanu, manje se masti jer ne idemo stalno rukama po njoj. Jedino ju raspustite kad spavate (tamo ne spavamo, ali možda netko da :-)) i naravno, spremite si četku jer ćete imati šta raščešljavati.
Ponesite si i vlažne maramice, čisto da ih imate za obrisati ruke kad nećete moći do kupaone. Putno pakiranje dezodorana također dobro dođe.
Zgodno je pri ruci imati i dezinfekcijske maramice za wc školjku.
I šminkuuuuu! Prva dva dana vam neće padati na pamet, posebno mamama koje su rađale satima pa danima nakon im ta bol ne izlazi iz glave, ali šminka će vam trebati za zadnji dan. Pri tome mislim na mame koje se inače šminkaju. Sjećam se svog zadnjeg dana u bolnici kad ti svi daju zeleno svijetlo za odlazak kući i kad si najsretniji na svijetu jer sa svojom bebom ideš doma. Toliko sam bila sretna da sam se htjela malo uljepšati prije izlaska iz bolnice. I da tako sva zgodna i svježa dočekam svog muža ? Naravno, ne mislim na kile i kile šminke kao za izlazak s curama u noćni klub, nego diskretno, ali dovoljno da se osjećamo lijepo. Najbitnije je ponijeti dobar korektor, rumenilo, maskaru i sjajilo za usne. Uz to obavezno uzmite balzam za usne koji će vam trebati svaki dan nakon poroda jer od silne iscrpljenosti i suhoće usnice mogu popucati. Uz to spremite i blazinice za skidanje šminke i kremicu za lice.
Ukoliko imate još štogod na pameti, podijelite s nama. Do idućeg petka…?


MARTINA

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja.

IG: @tinicazg

Professional make up studio Martina Pehar