PITA OD MRKVE I KRUMPIRA

Sastojci koji vam trebaju za ovo povrtno božanstvo su:

1 luk
3 žlice maslinovog ulja
200 g naribanog krumpira
3 veće naribane mrkve
2 prstohvata svježeg peršina
2 jaja
3 jušne žlice škrobnog brašna
50 g naribanog sira (ementaler)
2 jušne žlice vrhnja za kuhanje
malo sezama

Luk sitno narezati i propirjati na dvije žlice maslinovog ulja. Ostaviti da se ohladi dok pripremamo ostale sastojke (naribati mrkvu i krumpir). Propirjati naribanu mrkvu na malo maslinovog ulja i također ostaviti da se malo ohladi. Pećnicu zagrijati na 200’C te pripremiti kalup za pečenje tako da ga premažemo s malo maslaca. Izmješati prohlađeni luk,mrkvu i krumpir. U smjesu dodati žlicu maslinovog ulja,peršin,škrobno brašno i razmućena jaja, vrhnje za kuhanje,naribani sir te sol i papar.
Sve promiješati i izliti u kalup. Po vrhu posipati sezamom i staviti peći. Nakon cca 30 min,kad se površina lijepo zazlati- pita je gotova!


IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *