PAJEON – KOREJSKE MINI PALAČINKE S POVRĆEM

Ne znam što mi je zadnjih dana/tjedana, ali nekako sam se uljenila. Je li do toga što većinu vremena provodim kući ili sam već mislima dobrano na moru, ali baš mi je fjaka i to cjelodnevna. Čak i pomislim na neki recept pa se uhvatim kako u širokom luku zaobilazim kuhinju. Moraš kuhat’. Moraš i peć’. Moraš to i probat’. A i željna si nečeg novog.  I jednostavnog. Na sreću, pronalazim recept koji ne samo da zadovoljava sve kriterije, nego vas i spašava ostataka povrtnih namirnica – varijanta palačinki koje nalikuju popečcima, ukusne, zasitne i vizualno primamljive, koje možete jesti za doručak, ručak ili večeru, same ili kao prilog, a njihovim sastavom se igrate i kreirate ga sami. Najdraže mi je to što su jednako fine i mirisne bilo da su tople ili hladne, pa su odličan izbor kao putni gablec za velike i male. Palapečke u vrečku i pravac u prirodu!

 PAJEON

(Korejske mini palačinke s povrćem)

1 šalica heljdinog brašna

2/3 šalice vode

1 jaje

1 žličica himalajske soli

1 šalica mladog luka

1/2 šalice naribane tikvice

malo papra

maslac

+igrajte se varijacijama na temu:

umjesto mladog luka upotrijebite poriluk, dodajte mrkvu ili papriku, umjesto heljdinog brašna upotrijebite prosovo brašno,umjesto vode upotrijebite sojino mlijeko,itd.

*šalica=200ml

Naribajte tikvicu,prebacite ju u cjedilo, protisnite prstima,posolite i ostavite da otpusti tekućinu. Za to vrijeme u dubljoj zdjeli razmutite jaje pa mu dodajte vodu,brašno i sol. Smjesa će ispasti malo gušća od one standardne za palačinke. Mladi luk sitno nasjeckajte, zajedno s ocjeđenom naribanom tikvicom umiješajte u smjesu i dobro promješajte da se što bolje poveže. Ovisno o tome želite li veće ili manje palačinke,izlijte smjesu u tavu na rastopljen maslac i pecite sa svake strane cca 2 minute.


IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.