O NAMA

Supermame.hr je lifestyle portal za mame. Lifestyle portal za Supermame. Možda će vas riječ supermama asocirati na savršene mame, one koje stignu sve i kojima je zapravo teško naći mane, međutim iako takvih mama ima, to ne znači da su samo one supermame.

Supermame smo i mi koje se tako ne osjećamo i mi što mislimo da bi trebale dati još više, supermame su i one mame koje nisu zapostavile svoju karijeru, ali i one koje su odlučile posvetiti se samo svojoj obitelji, supermame su one u tajicama i raščupane, ali i one koje uvijek izgledaju besprijekorno. Sve smo mi supermame, svaka na svoj način, svaka sa svojim dobrim i lošim danima, svaka sa svojim vrlinama i manama.

Naš portal je tu kako bi vas nasmijao, utješio, oraspoložio, kako bi vas podržao i pokazao vam da niste same. Iako smo sve različite ipak postoji jedna stvar koja nas veže, a to je da svaki dan dajemo sve od sebe kako bi bile najsavršenije mame svojoj djeci. I baš zbog toga ponosno nosimo titulu #supermama.


•GLAVNE UREDNICE•

MARTINA @ouritaliandays

Supermama jednog uvijek nasmijanog dječaka koja već više od jednog desetljeća živi na talijanskoj adresi. Romantična i sarkastična, opsesija su joj blogovi i digitalni mediji. Funkcionira poprilično dobro s obzirom na konstantan nedostatak sna. Najbolje ideje dolaze joj rano ujutro uz prvu neizostavnu šalicu kave dok svi još spavaju. Voli uživati u lijepim i jednostavnim stvarima poput tanjura dobre pašte, čaše crnog vina, Instagrama, dobre knjige kad uhvati vremena, šetnji po Ikei kad nema gužve, maštanja i trčanja. Voli kreativne i zanimljive ljude, inspirirati i biti inspirirana. S vama će dijeliti sve po malo, od lifestyla do zanimljivih priča.

Što za tebe znači biti majka? Biti majka znači sve. Nesebična ljubav i najveća sreća. Snaga i neustrašivost. Umor i briga. Biti majka znači zaljubljeno gledati i ne skidati oči s tog malog bića koje tako liči na tebe dok spava i osjećati se potpuno. 

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Uživaj što više u onoj prvoj fazi dok su sasvim mali jer vrijeme zaista leti. I spavaj 8 sati u komadu.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Sretna.

 

SONJA @littlemisstwiggyblog

Supermama dvojice živahnih dječaka. Zagrepčanka dalmatinskih korijena, blogerica na www.littlemisstwiggy.com, pravnica, zaljubljenica u modu, šljokičasta i kreativna u duši, mama glasnog smijeha i vatrenog temperamenta, gurman koji voli kuhati, obožavateljica kave, bez slobodnog vremena.  Ovdje će dijelit s vama svoje avanture iz majčinskog života i savjete što obući izuzev pidžame i tajica.

 

Što za tebe znači biti majka? Biti nježna i puna strpljenja, biti kaotična i uplakana bez ikakvog razumnog razloga, biti savršena i nesavršena, biti umorna i puna energije istodobno. Biti najsretnija na svijetu u kaosu majčinstva.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Može se preživjeti i sa par sati sna. Teško je, ali predivno. Ne moraš sve sama, iako možeš apsolutno sve sama. Prihvati samo onu pomoć koja će tebe umiriti. Mirna i sretna mama znači i sretno dijete. I sretan muž.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Otkačena.

 


 NAŠ #SUPER TEAM

 

MAJA @maja_marich

Istetovirana supermama s njemačkom adresom. Zaljubljenik u pisanu riječ, fitness fanatik i predani obožavatelj onesija. Jarac u horoskopu, novinar po zanimanju, mama po vlastitim preferencijama. Rođena sam na Božić, jedan od najhladnijih u povijesti Slavonskog Broda i to mi je zapečatilo sudbinu. Ledeni prsti, sumrak uz lampice i mračno sanjarenje moj su životni poziv. Nije bilo druge nego da sve to pretočim u pisanje. Drugačije ne znam! Tako je i nastao blog #misusovo, glavni i odgovorni krivac za sve izlete koje od tada imam. Borim se protiv predrasuda od kada znam za sebe, prečesto i nesvjesno tako da sam već profesionalac na tom polju. Sarkazam i humor moje su oružje. I kao pravi jarac u horoskopu, izrazito sam hladna i proračunata izvana, ali duboko duboko unutra čuči prava slavenska duša, topla, neiskvarena, ali nikada u potpunosti zadovoljna.

Što za tebe znači biti majka? Znači otovoriti se potpuno nečemu, nekome i prepustiti se. Znači biti u potpunosti odgovoran za drugi život, dok je tvoj prepušten u njihove ruke. Sreća kakva je nemjerljiva u životu prije ove ere.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Sve što si mislila da znaš o sebi, ne znaš. Sve što si mislila da ne možeš, možeš. I nemaj straha, ovo je najbolje odluka koju si donijela u životu.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Kompaktna.

 

Volim se predstavljati kao 23-godišnja “Katica za sve” jer radim svašta a zanima me još i više. Rođena sam i odrasla u Aleksandriji, Egiptu a život me smjestio u moj najdraži Zagreb. Odnedavno se hvalim titulom mame, i to jednome visokofrekventnom čudu (u pravom smislu te riječi) imenom Zrin, koji je na svijet došao u našoj kadi. Žena sam bradatog čovjeka s kojim volim ispijate kave i pričati satima, iako u zadnje vrijeme češće roknemo kavu, a te sate provodimo uspavljivajući spomenuto čudo. Osim toga sam project manager-ica, blogerica (Una Bridged), zaluđenica DIY projektima, ljubiteljica putovanja, jezika i velika izjelica s mišljenjem o apsolutno svemu.

Što za tebe znači biti majka? Zbog zdravstvenih problema mi je rečeno da vjerojatno neću moći imati djecu, tako da kad je štapić pokazao plus, ne hiperboloziram kad kažem da mi se svijet okrenuo za 180. Klasični sam štreber tako da sam u trudnoći pročitala sve moguće knjige, išle na sve radionice na koje sam mogla, u nadi da će mi to skupljeno znanje smanjiti anksioznost oko poroda i majčinstva. Na kraju je to sve napravio on, moje malo čudo i prirodni normabel. Za mene biti majka znači da zajedno sa svojim mužem gradim novu, poštenu i sretnu osobu, dok ta osoba izgrađuje nas.

Koji bi savjet sebi dala da se možeš vratiti u vrijeme prije nego si postala mama? Imaj vjere.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Intuitivna. 

 

PETAR @p3rom
Po struci developer, završio IT smjer na američkom faksu RIT u Zagrebu. Volim tehnologiju, glazbu, nogomet i modu. Svojevrsni sam moderni gentlemen zbog načina oblačenja i načina ponašanja. Odnedavno u ulozi tate malog gospodina Zrina, a malo dulje od tog muž jedne super Une i moje najdraže kolegice za ispijanje kave. Zadnji put sam bradu obrijao skroz prije skoro 2 godine, i nadam se da će tako i ostati jer nitko me ne poznaje bez brade pa smo se čudili da se Zrin nije rodio s njom.

Što za tebe znači biti tata? Znači prvenstveno puno odgovornosti jer želim odgojiti prije svega dobrog čovjeka, ali isto tako uzbuđenost oko svih novih avantura koje nas iščekuju kao obitelj.

Koji bi savjet sebi dao da se možeš vratiti u vrijeme prije nego si postao tata? Ne može se sve raditi po sistemu “go with the flow” kada se postane roditelj, treba ipak uvesti neku rutinu.

Kako bi jednom riječju opisao svoju obitelj? Zajedništvo.

 

 

IVANA @5foot7andbambieeyes

Uvijek sređena, naspavana, racionalna, odmjerena #supermama dvojice dječaka koja će na našem portalu dijeliti savjete kako biti sve to. 😉 Ili NE!? Idemo ispočetka… tridesetdvogodišnja Zagrepčanka i ponosna mama dvojice malih muškaraca koja (nekad manje, nekad više uspješno) pokušava “žonglirati” između majčinstva, posla i mrvice slobodnog vremena za sve one male, ženske radosti koje ovaj život čine ljepšim. Zaljubljenica u modu, kavu, čokoladu, dvorce i Instagram. Na našem će portalu pisati o svim onim pitanjima s kojima se susreće gotovo svaka današnja žena i majka. Ivanine dogodovštine možete pratiti na @5foot7andbambieeyes

Što za tebe znači biti majka? Cjeloživotni poziv u kojemu daješ sve od sebe da dijete odgojiš u Čovjeka s velikim Č. 

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Duže spavaj, češće idi u kino, više putuj, više riskiraj i ranije postani mama. 😉 

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Ljubav!

 

 

PETRA @petra.cicvaric

Po profesiji akademska glumica, završila je magisterij glume i lutkarstva u Osijeku i trenutno je zaposlena u Gradskom kazalištu Zorin Dom u Karlovcu, majka je dvogodišnje Korane. Uvijek je voljela pisati, ali trudnoća i majčinstvo su u njoj probudili poriv da piše za djecu i mlade. Prvi njezin tekst za dječju predstavu “Veliko pužovanje”  je na repertoaru u kazalištu u Karlovcu, a drugi tekst “Tko nema u vugla, googla”, nastao u prvim mjesecima Koranina života, igra se u kazalištu u Sisku i Kragujevcu.

Petra s nama dijeli svoje majčinske avanture.

 Što za tebe znači biti majka? Biti majka za mene znači stvarati bolji svijet za naše najmlađe i za one koji tek dolaze.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Definitivno bih sebi u trudnoći dala savjet: stalno spavaj da dijete već sad naučiš da je spavanje odlično!

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Podrška.

 

MARTINA  @tinicazg

Mama dviju djevojčica, supruga, učiteljica engleskog jezika, magistrica marketinške komunikacije i make up artistica…sve u jednom…Vesela i uvijek nasmijana, odgovorna i društvena. Uvijek tragam za nečim novim jer volim rad. Obožavam kuhanje pa uz make up blogove pratim i one kulinarske. Ipak me najviše od svega uveseljava i ispunjava moja obitelj. Rođena sam u Zagrebu, a od udaje živim u Samoboru već nekih sedam godina i otprilike toliko sam i zaljubljena u taj grad nadomak Zagreba. Za mene je svijet makeup-a vječni spoj kreativnosti, truda i mašte. Svako novo lice predstavlja novi izazov u kojem uistinu uživam. Započela sam još kao klinka šminkajući svoje prijateljice za subotnje izlaske te su one prepoznale moj talent. Kad sam se odlučila ozbiljnije pozabaviti ovim hobijem, upisala sam edukaciju kod naše poznate vižazistice Marije Butković koja me poučila raznim trikovima ovog zanimanja. Professional make up studio Martina Pehar

Što za tebe znači biti majka? Dar, za mene je to veliki dar i povlastica. Najposebnija uloga na svijetu ispunjena bezuvjetnom ljubavlju.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Putuj, naspavaj se i izludiraj.. Ne nužno tim redoslijedom.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Mazasta.

 

 

PETRA @lipstick_mom_petra

Vrckava tridesetogodišnjakinja i supruga svoje čiste suprotnosti, ozbiljnog odvjetnika s kojim odbrojava dane do rođenja drugog djeteta. Živi za svoju malu obitelj, čokoladu, ples, adrenalin i sarkazam, a bježi od vjetra, kiše, kućanskih poslova i dvoličnih ljudi. Po struci je magistra ekonomije koja mrzi brojeve, a mašta o vlastitom biznisu koji bi spojio sve njene strasti. Optimistična strijelkinja po horoskopu, godinama pokušava pogoditi brojeve za Eurojackpot kojim bi cijelu svoju obitelj odvela na put oko svijeta i to sve dokumentirala na svom Lipstick Mom blogu.

Što za tebe znači biti majka? Za mene biti majka znači igrati najvažniju ulogu u životu, a sve uz najintenzivnije emocije koje mogu zamisliti. Biti odgovoran za jedno ili više malih bića stvarno nema premca, tek sada vidim koliko su majke snažne.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Mlađoj sebi bih dala savjet da iskoristim sve što mi život nudi i da djelujem instinktivno, bez kalkulacija. Jednostavno, da se pustim. Jednom kad djeca dođu, roditelji kalkuliraju i donose odluke za dobrobit cijele obitelji, što je normalno, zato dok nema takvih obaveza: ma idite na kavu s tim frajerom, spakirajte ruksak i autostopirajte do Portugala, skočite iz aviona. Sva ta ‘puštanja’ bi me obogatila, a bila bi savršena podloga za odgajanje neustrašivih mališana otvorenih vidika.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Svoju obitelj bih opisala kao idealan spoj kaotičnih raznolikosti!

 

LANA @bisous.fee

Rođena Zagrepčanka, majka četverogodišnje djevojčice u nestrpljivom iščekivanju novog člana obitelji. Prevoditeljica, pisac, urednica i blogerica zaljubljena u modu, rana jutra, putovanja, kuhanje, dizajn interijera i umjetnost. Zbog suprugove karijere profesionalnog rukometaša često mijenja mjesto bivanja, te je dosad iskusila život u zemljama poput Francuske, Njemačke, Slovenije i Mađarske. Obožava knjige i hranu, trčanje i pilates, instagram i blogove, velike gradove i more, a najviše od svega, život sam po sebi i svoju obitelj.

Blog: www.bisousfee.com 

Što za tebe znači biti majka? Biti majka znači stvoriti novi život i oblikovati novog čovjeka oslanjajući se samo na svoju intuiciju u kojoj leže sve mudrosti o toj najzahtjevnijoj ulozi na svijetu.

Koji bi savjet sebi dala da se možeš vratiti u vrijeme prije nego si postala mama? Opusti se. Sve je točno kako treba biti.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Ne(savršena).

 

KATARINA @instantmama30

Majka izrazito brbljavog trogodišnjaka kojem je nedavno došlo pojačanje – sekica. Prije majčinstva s dječjim osmjehom, ljutnjom, entuzijazmom i problemom susrela sam se kao učiteljica. Lako je bilo odluke donositi kao učiteljica, ali kao roditelj često sam se oko svega dvoumila, a prije odluke dobro sam se informirala da bih na kraju probala jedno i drugo, a često i treće, pa izabrala ono što je našoj maloj obitelji nabolje i najprihvatljivije. Tako sam skoro pa magistrirala na jednokratnim i platnenim pelenama, dojenju, ergonomskim nosiljkama, povezujućem roditeljstvu, Baby Led Weaningu, Ecanju (Elimination Communication), tantrumima i još mnogo čemu. Neustrašiva sam kad je riječ o isprobavanju novih stvari zato sam u ovoj trudnoći prošla nekoliko radionica o prirodnim porodima, a isprobala sam i akupunkturu pripreme za porod.
Često griješim, ali trudim se iz pogreške izvući ono najbolje jer ja sam supermama sa sto i jednom manom (ne pretjerujem) koja uživa u roditeljskoj brizi. Svoja razmišljanja i dvojbe nesebično ću dijeliti s vama.

Što za tebe znači biti majka?Za mene biti majka je životni put koji stavlja na prvo mjesto novo biće koje u potpunosti ovisi o meni. Taj je put  na početku bio pun nesigurnih koraka, ali su koraci uvijek okruženi neizmjernom ljubavlju i pažnjom. Vremenom su koraci postali sigurniji i puno veći.

Koji bi savjet sebi dala da se možeš vratiti u vrijeme prije nego si postala mama?Mlađoj sebi bih rekla da manje razmišlja, a više djeluje, da ne mora i ne može biti sve savršeno, ljepota je u nesavršenstvu. I definitivno bih u trudnoći više spavala.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj?Brbljava.

 

SARA @sara.astrid_m

Mama jednog nestašnog, brbljavog i znatiželjnog šestogodišnjaka, koji na jesen kreće u školu. Zaljubljena u more, sunce i suncokrete. Živi u Istri (terra magica), na zapadnom dijelu polutoka (Umag). Nostalgična za svojim otokom Vrgadom, gdje je provela najdivnije ljetne praznike svake godine (gdje drugdje, nego kod nonića). Vječni pesimist, ali romantična u duši.
Srce joj je puno kada zna da svojim trudom i zalaganjem na poslu dopire do srca svojih malih učenika i pokreće njihov um. Voli raditi s djecom, jer su iskrena i uvijek, ali baš uvijek ju nasmiju, pa kako da joj dan i bude loš uz njih. Voli čitati dobre knjige i časopise, a u posljednje vrijeme ima i potrebu za pisanjem, iako je oduvijek voljela pisati sastavke i dnevnike (kako ih ona zove, memoare iz osnovne i srednje škole, ili podsjetnici na svoje prve ljubavi ili tadašnje velike brige).
Što za tebe znači biti majka? Biti majka je svakodnevni izazov u kojem težiš biti najbolja mama svome djetetu. Iako to nekad ne ide tako glatko i jednostavno kako bi htjela, mislim da je ljepota majčinstva baš u tome. Težiti da budeš odlučnija  i uspješnija u svom svakodnevnom majčinskom poslu koji nema radno vrijeme i koje nikad ne prestaje. 
Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Rekla bih si da se manje živciram oko nebitnih stvari, da se fokusiram na svoju obitelj, a ostalo će sve već nekako doći na svoje. Jedino što je u životu važno da je tvoja obitelj sretna. A zna se  kad je mama sretna, onda su svi ostali sretni. 
Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Kreativni kaos.

 

 

Leda Franić odnedavno i Draganić, od studenoga 2017. majka je jedne vrlo aktivne djevojčice. Profesorica je hrvatskoga jezika i književnosti u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi i obožava svoj posao. Najdraži film joj je Capetan Fantastic. Najdraža boja-crna. Vinkovčanka je rodom, vjeruje da se sve bolesti mogu, ako ne izliječiti, onda barem ublažiti šljivovicom. A sve bolesti, naravno, dolaze od hladnih pločica i propuha. Smatra da se svugdje može pješke pa čak i u New Yorku. Prezire lijenost i škrtost. Kad ukrade vremena-čita. I piše osvrte o pročitanome. Mir pronalazi u okrilju udobnoga doma koji neprestano želi mijenjati i ispunjavati mirisom svježe pečenih kolača. Misli da savršenstvo postoji, ali traje kratko i zato treba uživati u malim trenutcima sreće. Još uvijek brani stav zbog kojeg ju je na ispitu rušio profesor psihologije-da se ljudi rađaju dobri.
Što za tebe znači biti majka? Biti majka znači biti homo universalis, biti svestrano i gotovo mitološko biće nevjerojatnih moći sa sedam ruku, sedam nogu, tri glave. Pedagogica, psihologica, animatorica, učiteljica, frizerka, dr.sc.phil., kreativna direktorica, nutricionistica, event organizatorica, trkačica utrke s preponama, spisateljica, voditeljica tima, šalteruša, kuharica, liječnica obiteljske medicine, kozmetičarka i još puno toga. E, to znači biti majka. Uloga koja te osnaži i nagradi najljepšim darom.
Koji bi savjet sebi dala da se možeš vratiti u vrijeme prije nego si postala mama? Slušaj mater! Pogotovo kad ti govori da ćeš ju jednog dana razumijeti.
Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Aktivna.

 

TINA @tinki_pink

Rođena i živim u Zagrebu, dalmatinskih korijena. U ranim 30-tim odlučujem upisati fakultet i završiti ga. Po struci ekonomist, zaposlena u bankarskom sektoru.
Jednostavna, spontana, uporna, tvrdoglava. Volim druženja, pozitivno okruženje i neopterećenost. Ovisnik o kombinezonima i tenisicama. Mama divnog dječaka, koji nas je iznenadio sa jednim kromosom više i dao nam osjećaj posebnosti i nevjerojatnu ljubav. Život je za nas avantura za koju treba hrabrost, kako bi mogli živjeti život iz snova.
Što za tebe znači biti majka? Izazov, neizvjesnost, posebna ljubav!! Nedavno sam pročitala tekst od jedne autorice koja je opisala majčinstvo kao osobno putovanje svake žene, gdje je potrebna hrabrost da se podnese neizvjesnost, da se dotakne sebe i misli neovisno. U toj rečenici sam se definitivno pronašla.

Koji bi savjet sebi dala da se možeš vratiti u vrijeme prije nego si postala mama? Putuj, samo putuj što više možeš…

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Posebna.

 

NENSI @nensiperesalicul

Majka dječaka od godinu i osam mjeseci. Zaljubljenica u pisanje. Profesorica hrvatskog jezika i književnosti, novinarka, pjesnikinja, urednica i recenzentica, trenutno voditeljica projekata u jednoj istarskoj turističkoj zajednici. Obožava fotografiju, vrtlarstvo i kuhanje (kad su uvjeti za to optimalni, što je uz posao, rijetkost). Dok nije postala majka bila je urednica informativnog programa regionalne tv-kuće, no s dolaskom sina prioriteti (i korištenje slobodnog vremena) su joj se u potpunosti promijenili. Uzbuđenje sad pronalazi u multitaskingu i pronalaženju snaga i korištenju mudrosti koje nije ni znala da posjeduje (kao i sve supermame, uostalom). Strast za pisanjem u nje ne jenjava, dapače, sudjeluje na pjesničkim susretima, piše poeziju i prozu koje su joj objavljivane u brojnim zajedničkim zbirkama od 2007. na ovamo, a dobitnica je i priznanja za doprinos književno – umjetničkom stvaralaštvu u Republici Hrvatskoj. U njezinim riječima uživati možete i na našem portalu.

Što za tebe znači biti majka? Biti majka je putovanje na vrtuljku emocija. Više nikad ne biti isti, nepovratno bogatiji, kompletniji i umorniji. Zaokružen krug života, a njegov smisao svakoga dana trčkara pred mojim očima, puni me energijom kad sam pri kraju snaga. Biti majka za mene znači više nijedan poslovni izazov ne doživljavati drastično ni previše krucijalno, s nepovratno izmijenjenim prioritetima i dubokom zahvalnošću uspjeh i mir nalaziti u svom domu. A onda iz njega svako jutro u svijet izaći kompletna i uspješna, i baš zbog toga takva biti i kad nisam doma:) Biti majka za mene znači biti društveno aktivna, građanski odgovorna, zalagati se za svako ljudsko pravo, posebno za prava ugroženih, pružajući sinu primjer da istina i kvaliteta uvijek nađu svoje mjesto u vremenu. Pokazujući sinu da nijedan angažman s iskrenim ciljem nikad nije uzaludan. Čak i onda kad naoko tako djeluje. Patientia vincit 🙂 Moj najveći uspjeh bilo bi sretno dijete koje misli svojom glavom, koje promišlja zašto mu je nešto servirano, neopterećeno trendovima, nepovodljivo i samouvjereno, a puno ljubavi za bližnje.

Koji bi savjet sebi dala da se možeš vratiti u vrijeme prije nego si postala mama? Uživaj u čitanju, kupkama, izležavanju na plaži, i ne brini, čudo života te čeka i izdržljivija si no što misliš. Sve možeš i sve znaš.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Moja obitelj je svjetionik mog života, moje uporište, moja sigurna luka, moj izvor adrenalina, moja podrška i snaga. Moj suprug i sin razlog su svih mojih uspjeha, zbog njih više volim sebe i sve ostale. Zahvaljujući njima osjećam se sigurno. Mi se igramo, pjevamo, raspravljamo, sviramo, smijemo, plačemo, grlimo i volimo. Mi smo jedinstvena šašava ekipa 🙂

Facebook: Nensi Pereša Licul

 

MATEJA @lulaloospace

Supermama Lari bez imalo mira koja ima samo svoj pravac i drugo ju ne zanima i nježnoj i osjetljivoj Luciji. Rođena u Vukovaru, živim u Zagrebu, vlasnica web shopa Lulaloo, jednostavna, ne volim kad mi se netko obraća sa „Vi“ , organizirana, uporna. Obožavateljica čokolade, cheesecake-a, Ikee , interijera, kave i visokih potpetica koje kupujem i čekam nečiju svadbu da ih obujem. Nisam „in“ jer sam se tek nedavno zaljubila u Instagram pa me možete pratiti na @my_beautifull_mess, a na portalu Supermame ću vam pisati o interijerima – uglavnom dječjim.

Što za tebe znači biti majka? Znači hodati okolo sa srcem izvan tijela – zauvijek, ponovno se roditi jer od tog trenutka postaješ nova osoba koja iznova uči, otkrivaš stvari za koje nisi ni znala da znaš. Znači bezuvjetnu ljubav za koju si sigurna da nikada neće nestati. I tek tada shvatiš da ne postoji nešto što ne možeš – sve možeš!

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Putuj, što više možeš… tu „sitnicu“ bih definitivno više aktivirala u životu prije djece.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Glasna.

 

EMILIJA @skare_i_makaze

Supermama dva dječaka. Osim što ima puno različitih interesa kao što su fotografija i video,modni dizajn, ilustracija, scenografija i uređivanje interijera ona je ipak DIY freak koja i najbanalnijim stvarima može naći svrhu. Sa suprugom stvara video blog naziva Škare i Makaze gdje smišlja jednostavne i pristupačne ideje za uljepšavanje životnog prostora. Priznaje da svoj stančić od svega 60-ak kvadrata kompletno izmjeni barem 2 puta godišnje. Stravstveni je skupljač vintage posuđa, drvenih igračaka i okvira za slike koje nikad ne objesi.

Plače na vjenčanjima, preglasno se smije, vrhunska je pjevačica pod tušem. Emilija će vas uveseljavati svojim DIY projektima.

Što za tebe znači biti majka? Biti mama znači biti ispunjena, apsolutno i bezuvjetno obožavati to svoje maleno biće. Biti mama je najvažniji poziv u životu.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Ja sam jedna od onih cura koja nikada nije bila “očarana” klincima, koja se jezivo bojala djece. Mislila sam da, ako ću ikada imati klince, sigurno ću biti loša mama. Savjet koji bih dala tadašnjoj sebi je da djeca nisu grozna nego su onakva kakvima ih odgojiš, da biti mama ne znači samo biti neispavana nego biti sretna i kompletnija osoba. 

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Kreativna.

 

TENA @tiny_tomboys

Tiny Tomboys je blog o zanimljivim igračkama, lijepo ilustriranim knjigama i modi za neustrašive klince, a pišu ga Jakob (direktor kreativnog nereda), Bianka (muza bloga) i mama Tena (magistra dizajna/ilustratorica). Ovisnici smo o dobrim tenisicama, Instagramu i grčkom jogurtu. U slobodno vrijeme kada ne pišemo blog ili kad nismo u našem studiju za ilustraciju PAPERwork, najčešće radimo nered koji mama Tena mora poslije pospremiti.

Što za tebe znači biti majka? Za mene to znači biti im na raspolaganju uvijek i zauvijek, voljeti još više nego što sam mislila da je moguće i boriti se za njih najjače na svijetu. 

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Otišla bi malo češće u kino. 🙂 

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Nezamjenjiva.

 

 

MARGARITA  @internetmater

Mama po zanimanju, boss lady po zvanju. Rođena sam u Jelsi na otoku Hvaru, gdje sam provela djetinstvo, živim i radim u Zagrebu.  Mama sam jedne tanzmanijske nemani koje se zove Cvita, i od nedavno jednog malog slatkog dječaka po imenu Rudi. Veliki sam zaljubljenik u sport, ne mogu se kontrolirati u dućanima sportske opreme i imam previše tajica sa histeričnim uzorcima. Imam neku vrstu adhadea sa hobijima i zanimanjima, tako da volim obožavam piliti stvari, šivati, raditi nakit, i voziti motor. Najradije se izražavam kroz pokretne priče – kadrove filma, što ćete imati priliku ovdje vidjeti. YouTube: Margot

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Čuj, mogla si i koju godinu ranije, nije to tako strašno 😉

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj?  Superjunaci.

 

PETRA @organizirajtese

Mama jedne tvrdoglave djevojčice, supruga i autorica bloga “Organizirajte se”. Zaljubljenica u organiziranje, planere, TO DO liste, lejbel mejkere, uredski pribor, čišćenje i raščišćavanje, minimalizam, jednostavne dekoracije i uređenje prostora s malim budžetom. Odgovorna, tiha, uvijek spremna pomoći, nespretna, pedantna… Svojom kombinacijom imena, prezimena i adrese često ljude baca u smijeh. Nakon studija i života u Zagrebu, vratila se sa suprugom u rodni kraj gdje polako, ali sigurno renoviraju kuću, prepiru se oko vraćanja stvari na svoje mjesto, ratuju s familijom oko čuvanja stvari za kasnije i uživaju u seoskoj idili.
Kad odraste želi biti profesionalna organizatorica.

Što za tebe znači biti majka? Odgovornost + ljubav.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Ne brini, sve će ispasti onako kako treba.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Jednostavna.

 

 

MARTINA @baby_and_books

Martina, mama jednogodišnje Emme. Profesorica sam engleskog i španjolskog jezika i književnosti., živim u Madridu.  Uživam u trenucima provedenima s obitelji, uz dobru knjigu i kavu (može i hladnu!). Veliki sam ljubitelj hrane, putovanja i Netflixa. Voljela bih na Emmu prenijeti ljubav prema učenju i otkrivanju novih stvari. Na svom Instagram profilu dijelim ljubav prema dobrim knjigama i drugim sitnicama koje me vesele.

 Što za tebe znači biti majka?

Nesebično se davati i ponovno otkrivati ljepotu svijeta. Pronalaziti snagu i kad misliš da je nema. Nastojati biti najbolja verzija sebe. Biti neustrašiva.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama?

Naspavaj se i ne boj se, najbolje tek dolazi. I da: otputuj još koji put.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj?

Ljubav.

NATAŠA @VitaVi_baby

Lubiteljica prirode i izvorne hrane, sklona proučavati svijet s neograničenom radoznalošću. Prestala je analizirati i prepustila se ljepoti života kada je 2016. postala mama jednog slatkog dječaka. Od studentskih dana na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, velika je zaljubljenica u Zagreb, pa mu se uvijek voli vraćati. Nakon godine dana porodiljnog odlučila je krenuti neutabanom stazom poduzetništva, pa je 2017. otvorila smoothie bar VitaVi u mjestu Viganj, jer je znala da bez mora ne može živjeti, kao niti sportaši bez smoothija. Zavaravajuće oglašavanje prehrambene industrije i sve veći broj procesiranih namirnica koje zbunjuju mame, razlog su što je pokrenula Instagram profil @VitaVi_baby, te počela pisati i predavati o prehrani djece. Voljela bi da ima više vremena za yogu, čitanje knjiga i surfanje.

Što za tebe znači biti majka? Roditi se ponovo kao osoba i biti otvorena za postizanje najbolje verzije sebe. Zahvaljivati se svaki dan na tome što imaš najbolje učitelje na svijetu – djecu. Naučiti upravljati kaosom, uzvraćanje unutarnjem miru.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Pročitaj više knjiga. Otiđi na više predstava. Budi mirna, jer sve će doći na tvoje.

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Dvije riječi: Klasa Optimist.

 

IRENA

Supermama male princeze. Žena divljeg duha, vlasnica motora “moto guzzi” kojim je u godinu dana proputovala čitav Novi Svijet, ljubiteljica sportskog jedrenja,strastvena planinarka i penjačica, instruktorica ronjenja, nastavnica informatike. Webmaster našeg portala i kolumnistica koja će dijeliti eko osvještene savjete za sve #supermame.

Što za tebe znači biti majka? Biti mama je najljepši, najveći i najodgovorniji posao mog života. Također znači i vidjeti svoj život iz drugih kuteva koje do sada nisam vidjela. Znači neizmjernu ljubav, brigu, sreću, ljepotu, toplinu, sve to u nemjerljivim količinama. Znači mi sve.

Koji savjet bi dala sebi da se možeš vratiti u vrijeme prije nego što si postala mama? Samo polako, sve će doći na svoje. 

Kako bi jednom riječju opisala svoju obitelj? Zrak.

 

 

AKO SE ŽELITE PRIKLJUČITI NAŠEM TIMU I/ILI SURAĐIVATI SA SUPERMAME.HR PIŠITE NAM NA: [email protected]