ovaj vikend isprobajte talijanske piadine

 
Supermama Katarina s nama je podijelila recept za piadinu (talijansku tortilju).

sastojci i priprema

200-250g glatkog brašna
pola žličice praška za pecivo
2 prstohvata soli
U 150ml vode rastopiti 25g maslaca (*ukoliko nemate maslaca, poslužit će i 2-3 žlice maslinovog ulja, ali onda malo smanjite količinu vode) te polako dodati u mješavinu brašna oblikujući mekano, kompaktno i rahlo tijesto. Ukoliko vam se smjesa lijepi dodati još koju žlicu brašna. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti da malo ‘odmori’ u frižideru (minimalno pola sata ili preko noći).
Podijeliti tijesto na manje komade, razvaljati i peći na zagrijanoj suhoj tavi.
Između dvije piadine/tortilje stavite punjenje po želji te ih još malo kratko zagrijte na tavi da se punjenje lagano rastopi, izrežite na trokutiće i prelijte maslinovim uljem, malo soli i po želji malo sitno sjeckanog češnjaka ili klica češnjaka.

Možete ih puniti raznim nadjevima po želji.  Super su svi sirevi od gaude do mozarelle, kombinacija špinat i sir, pršut i sir.
Poslužite uz salatu, rikolu ili salsu od rajčice.

Za više recepata zapratite @kate_homecooking

https://www.instagram.com/p/CAIKVoKph_P/