supermame otkrile planove za ljetovanje nakon pandemije

Kako će izgledati ljeto 2020. svakako je jedno od pitanja koje nam je svima tijekom pandemije prošlo kroz misli. Kako se vratiti u normalu i opustiti se nakon što smo toliko morali promijeniti životne navike, naglo i strogo. Ali, sunce opet veselo grije, čuje se cvrkut ptica i u zraku se osjeti ona pozitiva. Pitale smo naše mame blogerice, Ivanu, Monicu i Morenu, kakvi su njihovi planovi za ljeto, kako izgleda idealan odmor i što od proizvoda neizostavno drže u svojim torbicama.
Gdje ljetujete ove godine? Je li pandemija promijenila vaše planove?
Ivana: Zadnje dvije godine barem jednom odemo u Rovinj prije ljetne sezone ili krajem sezone, a još jednom u apartman u Istri ako imamo goste iz inozemstva. Ove godine nismo sigurni hoćemo li sačuvati ušteđevinu za novi dom i provesti ljeto u Požegi kod bake i dide ili ćemo ipak odlučiti otići pozdraviti more na kraju sezone. Pandemija je svakako promijenila naše planove i maštanja, ali tješimo se da pred kraj sezone neće biti ljudi, kao ni prošlih godina.
Morena: Ovo ljeto smo kod bake i dide u Vodicama. Imali smo u planu pobjeći van države, ali ipak ostajemo kod kuće.
Monica: Ulovit ćemo koji vikend na moru, planirali smo i negdje vani, u vidu nam je bila Austrija i planine, ali mislim da ćemo to ipak preskočiti ove godine zbog pandemije.
Pakiranje za odmor – u zadnji čas ili na vrijeme? Koji si tip?
Ivana: Pakiram nas na vrijeme jer ne podnosim strku i odmor volim započeti bez stresa. Muž tu baš ne pomaže jer se on pakira dva sata prije polaska i obavezno isprobava kombinacije pred ogledalom dok nas dvije sa šeširima i u sandalama čekamo da više krenemo.
Monica: Oduvijek sam bila kampanjac koji se pakira u zadnji tren.
Morena: Kod mene je sve isplanirano i spakirano već sada. Tolika je želja za bijegom na more.
Spadaš li u onu grupu minimalističkih mama koje na odmor s djecom uspijevaju spakirati samo par potrebnih stvari ili mama koje nose i više nego što je potrebno?
Morena: Nosimo što nam treba i ne treba, i svaki put kažem iduće ljetovanje ću drugačije, ali uvijek se vratim na isto. Izgubim jedan dan godišnjeg odmora na pakiranje i spremanje.
Monica: Što se tiče naših torbi, tu sam više minimalist koji spakira par odjevnih kombinacija tako da na put (čak i kad putujemo u inozemstvo) nosimo max. 2 torbe.

Ivana: Svakako spadam u minimalističku grupu jer sam s godinama shvatila da ljeto provedem u dvije pamučne haljine, dva kupaća kostima, dvoje sandala, jednim tenisicama, dvije pamučne majice, jednom šosu, jednim hlačama, jednoj vesti i jednoj kombinaciji za večer. Što se Julije tiče, ponesem slično kao i sebi, ali i rezervu svake kombinacije. Poanta odmora je da odmaramo i uopće se ne opterećujem odjevnim kombinacijama, a nisam niti taj tip. Što manje, to bolje.

 

Ivana i Monica, podijelite s nama nekoliko savjeta za minimalističko pakiranje.
Ivana: Pokušajte smisliti osnovne kombinacije unaprijed: kratki šos+pamučna majica kratkih rukava, dugi šos+pamučna majica bez rukava, traperice+večernja majica, rezervna pamučna majica, sandale za plažu, sandale za večer, tenisice za hladniji dan/trčanje, vesta za hladniji dan/večer. Pri osmišljanju osnovnih kombinacija pripazite da si tonovi svih komada odgovaraju kako bi imali veliki broj dodatnih kombinacija. To je u biti cijela filozofija. Tako kombiniram i Juliji, ali kod djece jednostavno morate imati duplu verziju svega. Nama pomaže što pokušavamo u ormaru imati neutralne boje (barem što se tiče osnovnih komada odjeće), a samo neke akcente koji svejedno odgovaraju ostatku odjeće.
Monica: Za svaki dan kombiniram da imamo dvije odjevne kombinacije (s obzirom da se djeca vrlo često zaprljaju), pidžama, badići, donji veš i to je to. Od kozmetike nosim zbilja najnužnije, s obzirom da ne koristim puno šminke nosim sa sobom samo korektor, maskaru i ruž. Lijekovi su također sastavni dio kozmetičke torbice, te kad se ide na more – obavezno i krema za sunčanje.
Da možeš ponijeti samo 5 najosnovnijih stvari za ljetovanje koje bi spremila u torbu?
Morena: Hmm… japanke, kremu za zaštitu od sunca, ručnik, kupaći kostim i naočale.
Ivana: Pamučnu dugu haljinu, jer kupati se mogu i gola. Veliku bocu vode jer hidratacija je najbitnija.
Kremu za sunčanje jer imam izrazito svijetli ten. Knjigu da se mogu izgubiti u nekom drugom svijetu.
Mogu svog muža? Da me nasmijava do suza dok ležimo pod borovima.
Monica: Kupaći, obavezno Olival kremu za zaštitu od sunca za moje djevojčice, sunčane naočale, ručnik za plažu i šešir.
Što ti nedostaje iz perioda ljetovanja prije djece?
Monica: Onaj osjećaj opuštenosti da ne moraš stalno napeto gledati u more je li nekome ispala rukavica za kupanje i jesu li svi na broju.
Morena: Nedostaje mi minimalizam u torbi za plažu te bezbrižno sunčanje.
Ivana: Nedostaje mi možda ona bezbrižnost kod planiranja odmora i šetnje bez razmišljanja gdje će netko piškiti, igrati se i pojesti nešto. Sjećam se ljetovanja s mužem na otočiću gdje je par stanovnika i gdje nema auta. Ponijeli smo si hrane i ne znam jesmo li jednom otišli do dućana. Uživali smo od jutra do mraka u dokoličarenju i maštanju. Ono što mi je super s Julijom sada je što idemo na plažu rano ujutro i kasno popodne – baš kako ja to volim. Brćkamo se u plićaku i više ne moram glumiti odraslu osobu i plivati do bova. Sada imam izgovor.
A što se krije u tobicama Supermama?

Okrugli ručnik s resicama, velike sunčane naočale koje će prigodno sakriti podočnjake, Olival zaštitna krema za naše najmanje i hladna bočica gin-tonica. Slažemo se s Ivanom kako se kupati možemo i gole.

Šalu na stranu, moramo istaknuti kako i na prve zrake sunca trebamo paziti na kožu naših najmanjih i nas samih. I kroz guste oblake štetne zrake dopiru do naše kože. Iz tog razloga, biramo zaštitne kreme za kožu koje pružaju adekvatnu zaštitu.

Sun Mineral Kids proizvodi za zaštitu od sunca temelje se na prirodnim mineralnim filtrima koji ostaju na površini kože i reflektiraju UV zračenje, pružajući fizičku zaštitu. Sun mineral KIDS ne ostavljaju dugotrajan bijeli trag na koži. Ne sadrže dodane boje i mirise, hipoalergeni su i vodootporni te pogodni za korištenje kod djece iznad 2 godine starosti, tinejdžera i općenito osjetljive kože sklone iritacijama. Njegujuća formula bogata je prirodnim sastojcima kao što su skvalan i ulja badema, masline te kakaovog maslaca koji sprječavaju isušivanje i dubinski hrane kožu.

Ključni sastojci: cinkov oksid i titanijev dioksid – mineralni filtri za cjelovitu UVA/UVB zaštitu i skvalan, ulje badema, ulje masline, kakaov maslac – njegujući sastojci.