mekani i slasni bezmasni uštipci

Ovaj vikend uživamo u slasnim i mekanim uštipcima po receptu supermame Katarine (@kate_homecooking).

sastojci

200-250g brašna
1 jaje
100g kiselog vrhnja (može i jogurta samo će onda trebati malo više brašna dodat)
1/2 praška za pecivo (može i soda)
veći prstohvat soli

priprema

Umijesiti kompaktno tijesto (par minuta ručno), zamotati u prozirnu foliju i ostaviti da malo odmori (nama je najzgodnije preko noći u frižideru).

Razvaljati na pobrašnjenoj površini do cca 0,5cm debljine i rezati na kvadrate/rombe.

Zagrijati 1-2cm ulja te pržiti uštipke/peksimete u ulju (okrenute na istu stranu kao i kad su razvaljane). Prvo jednu stranu, pa kad se malo napuhnu okrenuti na drugu.

Izvaditi na papir da se ocijedi ulje te poslužiti tople.

Nama su najdraže uz sirni namaz (ABC), domaći sir, pršut i što god volite. Budući da se u smjesi koristi kiselo vrhnje/jogurt uštipci ne budu masni, a budu fino mekani.

Više recepata potražite na Instagram profilu @kate_homecooking