instagram profili koje ćemo pratiti u 2020.

unsplash.com

U prošloj godini instagram nam je bio izvor inspiracije, zanimljivih tekstova, lijepih fotografija, ponekad i vrlo korisnih savjeta. Donosimo vam par zanimljivih profila koje ćemo pratiti i u 2020.

@fitkapule

Marko i Ivana simpatičan su bračni par iz Osijeka. Početkom ove godine postali su roditelji jedne male djevojčice. Uživamo u njihovim fotografijama, osobito onima s putovanja.

 

@katarina.perutina

Ako vam nedostaje motivacije za vježbanje svakako posjetite profil supermame Katarine. Osim vježbanja, često dijeli svoja iskustva što se tiče majčinstva i zdravlja te recepte bez glutena.

 

@chiarin.tanjuric

Ovo je profil za sve one koji muku muče sa izbirljivom djecom kad je hrana u pitanju. Super savjeti i još bolji zdravi recepti.

 

@saragoles

Na profilu supermame Sare naći ćete odlične savjete za odgoj djece i pregršt ideja za kvalitetno provođenje vremena s djecom.

View this post on Instagram

Djeca su ljudi. To što su manji, što su mlađi, to ne znači da su manje vrijedni, da manje razumiju, da manje upijaju, da smo im mi nadređeni. Naprotiv! Svako je dijete, kao i odrasla osoba, spremno shvatiti ispriku. Ako je dijete puno mlađe i ne razumije svaku riječ naše isprike – razumije geste, razumije naš smireni ton glasa i razumije pogled koji isto govori. Recimo djetetu – "Oprosti, umorna sam, reagirala sam naglo, vikala sam, i to nije bilo u redu." Jako je teško u trenutku nervoze zaustaviti se i promijeniti ploču. Ali, to je izvrstan izbor jer: •Učimo dijete da ne viče na nas, da ne viče na druge. Ako mi vičemo na njega, to je nešto sto će ono ponoviti. Sigurno. Ako se ispričamo, djetetu šaljemo poruku da mi ni zbog čega nismo IZNAD njega. Šaljemo poruku da je U REDU pogriješiti i da je POZITIVNO ispričati se.• Ja se ispričavam već dvije godine zbog povišenog tona kada se dogodi. Griješim i ispričavam se. Nekada idem i na hlađenje koje dogovorim s njom. Situacije u kojima se međusobno jedna drugoj iskreno možemo ispričati, donijele su nam vrlo povezujuć odnos. (*pri odlaženju u krivi smjer mislim na vikanje, povišeni ton obraćanja iz nervoze….nipošto ne mislim na kažnjavanje nasiljem, discipliniranje udaranjem bilo kojom jačinom po BILO KOJEM dijelu djetetova tijela.) #pozitivniroditelji Što mislite? Ispričavate li se ili planirate? 🌙

A post shared by @ saragoles on

 

@idemo_redom

Želite li se bolje organizirati u prostoru i vremenu onda morate svakako zapratiti profil supermame Ivane.

View this post on Instagram

#organizacijaponedjeljkom⁣ Nova godina, novi projekti 😊 ⁣ U pričicama sam već najavila, evo sad i detalja i danas službeno počinjemo!⁣ ⁣ Imate li organizacijski problem s nekim dijelom svoga doma, s ormarom, hodnikom, ili samo nekom nespretnom policom, i trebate savjet, javite mi se pa ćemo pokušati pronaći rješenje zajedno.⁣ ⁣ Napišite komentar ispod ovog posta (možete i označiti osobu koju bi ovo moglo zanimati) i pošaljite mi sliku problematičnog prostora u DM. Neka vaša poruka počinje s hastagom #organizacijaponedjeljkom tako da je svakako vidim. ⁣ ⁣ Tijekom tjedna ću stavljati vaše slike u pričice i ponuditi vam savjete za rješavanje vaših organizacijskih zavrzlama. Obavezno mi pošaljite sliku i opis uz sliku (koji je konkretno problem). ⁣ ⁣ Za sve one koji na ovaj post naiđu naknadno, sve će biti sačuvano u Naglascima pod Savjeti 6.1.⁣ ⁣ Hvala vam na sudjelovanju, krenimo! 😉 . #idemoredom #organizacija #organizacijaprostora #raščišćavanje #organiziranamama #mojorganiziranidom #motivacija #savjeti #savjetizaorganizirandom #declutter #minimalizam #svenasvommjestu #odlaganje #organizatori #organizingproject

A post shared by ✨Ivana✨ (@idemo_redom) on

 

@una.bridged

Supermama i doula Una puna je korisnih savjeta za sve sve trudnice i novopečene mame. Posebnu pozornost posvećuje temama kao što su trudnoća, priprema za porod, babinje i postporođajna depresija.

View this post on Instagram

“Iako prije nekoliko godina ne bih nikako vjerovala da ću postati doula (ne bih ni znala što su doule), sada u svojoj srži osjećam da je to ono što jesam, i taj mi je svijet otvorio potpuno novo poimanje sebe kao žene, sebe kao majke, svoje obitelji i načina na koji živim svoj život. Ta zajednica, ta bezuvjetna podrška, te vještine….to su sve stvari koje su mi se utkale u svaki šav mog bića, uvukle u kosti i usadile u srce. Srce koje je tu za vas mame, ako me trebate.” 💗 Jos uvijek se ne mogu nacuditi tome kada vidim svoj tekst i slike sebe u casopisu. Hvala @mamaibeba_hrvatska na prekrasnoj prilici dijeljenja komadoca svoje price ✨ Hvala @antoanetix na divnim fotkama ✨ i hvala predivnim trudnicama @sofija26 i @kikkakristina sto su na jedan dan bili moji modeli! . Novi broj casopisa @mamaibeba_hrvatska je u prodaji a moj tekst “Doula, moj posao, moj poziv” pronadite na 73. stranici! . . #jasamsupermama #mamaibeba #zivotdoule #mojitekstovi #unabridgedblog #mamablogerica #mamablogerka #doulalife

A post shared by Una ☽ (@una.bridged) on

 

@bibliovca

Ovo je mjesto za sve knjigoljupce, ali i mame koje vole sarkastičan humor. Osim toga, Iva je kraljica flatlayova i zaista uživamo u njezinim fotografijama.

View this post on Instagram

NOVO i izrazito 🔥🔥🔥 – što zbog tiskarskog stroja, što zbog sadržaja – od @vortopalabra 🙂 🖤 Vorto Palabra starta 2020. brzo i provokativno i to sjajnim naslovom – sigurna sam da nam time šalje poruku o izdavačkim planovima za ovu godinu. 😉 🖤 Iz knjige: "Ovo je knjiga o erotici i poetici seksa, o prirodi erotske žudnje i dvojbama koje je prate. Kakav je to osjećaj voljeti nekoga? I kako ga razlikovati od osjećaja žudnje? Može li se reći da kvalitetna i prisna veza dvoje ljudi uvijek jamči i dobar seks? Kako to da je početak roditeljstva tako često poguban za čulnu strast? Zašto je ono zabranjeno toliko erotično i uzbudljivo?" 🖤 "Za neke od nas su ljubav i žudnja neraskidive. No za mnoge ljude emocionalna prisnost sputava erotski izričaj. Brižnost i zaštitnički stav potiču ljubavne osjećaje, ali često i ograničavaju spontanost koja razbuktava erotski užitak." 🖤 "Moje je uvjerenje, utemeljeno na dvadesetogodišnjoj praksi, da u procesu izgrađivanja sigurnosti mnogi parovi smatraju da je ljubav stapanje, što je pogrešno. Ta zabluda loše utječe na poimanje seksa. Kako bismo održali zanimanje za drugu osobu, mora postojati granica koju je potrebno prijeći. Čulnost zahtijeva odvojenost. Drugim riječima, erotika se ostvaruje u prostoru između nas i drugoga." – Esther Perel, PAROVI U ZATOČENIŠTVU 🖤 Knjigu je moguće nabaviti u pretprodaji u web-shopu Znanja. . . . . . . . . . . . . #estherperel #matingincaptivity #noveknjige2020 #novaknjiga2020 #vortopalabra #paroviuzatocenistvu #najljepsenaslovnice2020 #najljepsenaslovnice #bibliovca #knjiga #knjige #citanje #seks #seksualnost #ljudskaseksualnost

A post shared by Bibliovca – Book Review Blog (@bibliovca) on

 

@salty_air

Supermama Sandru pratimo već nekoliko godina, a njezine fotografije nas i dalje ostavljaju bez riječi.

 

@maja_marich

Volimo Majine fotke, ali njezin profil pratimo isključivo zbog tekstova.

View this post on Instagram

Ne znam kako da vam ovo kažem, ali…. ja ne vjerujem u Nove godine. Stvarno ne. Čak i u najludjim ‘party godinama’ to je samo bio sinonim za ‘večer u kojoj će se svi na silu pokušavati zabaviti najbolje ikada’. A dobro znamo da zabava i planiranje ne idu zajedno. I jasno mi je da je zgodno imati Novu radi statističkih podvlačenja. Plaćanje poreza, računanje godišnjica braka, mjerenje prolaznosti i planiranje godišnjih odmora. Ali sutra se, osim broja na kalendaru, ništa neće dogoditi. Sve bitke od jučer neće magični završiti, karcinomi neće čarobno nestati, nove prilike se neće samo tako pojaviti. Pa evo, ni dječja viroza koja je pomela mnoge ovih dana, takva banalnost, neće biti kao rukom odnešena. Nema okretanja novih stranica. Nema ‘novih ja’. Nema korjenitih promjena od jutra. Ujutro će vas dočekati eventualno mamurluk i to bi bilo to. 🤷‍♀️ Ali biti će malenih pomaka, na neodredjene datume, na neplanirane svačanosti. Ono što radite godinama, pokazati će mladice. Trud će se s vremenom isplatiti. A previše toga ostat će van naše kontrole, bez opcije planiranja, izbjegavanja ili osvajanja. Jer to je život. A on ne pita za vaše planove i datume u kalendaru. Volite sebe, pronadjite nekoga tko vas razumije i s vama je spreman ići u križarske ratove i to je sva tajna, sva mudrost ‘velikih odluka’. A onda, kao što bi moj dida rekao – ‘Bit će vam kako vam bude’. 😉🤘#wisewords Kakvi ste vi s Novim godinama i velikim rezovima? (Tekst je kopiran od prosle godine jer se apsolutno ništa nije promijenilo što se mog stajališta tiče.) Tako da se vidimo u Novoj godine iz koje ću vas pozdravljati opet ova ista stara ja. Samo još malo više oštećena životom.

A post shared by #misusovo 🍭 (@maja_marich) on

 

@tatindnevnik

Najcool tata instagrama definitivno je Strahinja. Svakodnevno nas nasmije najmanje dva puta, a osim toga prepun je korisnih savjeta koji se tiču društvenih mreža.

View this post on Instagram

Kako da uspešno proslavite Novu Godinu sa malom decom Došao je i taj dan kada smo svi malo srećniji zbog kolektivne energije i radosti ali i lažne nade da ćemo od sutra biti bolja verzija sebe. Zato sam vam spremio uputstvo u nekoliko koraka kako da Novu Godinu proslavite valjano bez obzira što imate malu decu koja tu svašta nešto. Koraci su sledeći: 1. Ranije ustanite da bi im se ranije prispavalo. 2. Ranije ih stavite na dnevno spavanje da bi im se ranije uveče prispavalo. 3. Ne dajte im previše hrane, da ih ne bi mučio stomak. Isto važi i za sokove. 4. Spustite sve roletne da ih ne bi budile petarde i vatrometi. 5. Uspavajte ih na standardan način samo malo ranije. 6. Ok 10 je uveče, obukli ste se svečano i spremili neku finu hranu i piće. Sledi najvažniji korak: 7. Ispoštovali ste sve ali deca se svakako bude i žele da gledaju crtani. Odbrojavanje dočekujete uz Baby Shark pesme. Negde oko jedan ujutru i deci se spava a vas dvoje shvatate da je stigla 2020. Neka vam je srećna, nećete se izvući večeras, lagao sam vas sve vreme kao detektiv iz Senki nad Balkanom hahahahaha! Na slici je poza u kojoj ćemo mi dočekati 2020. _________________ Foto: @thedayphotographers #tatindnevnik #novagodina #nova2020 #srecnanovagodina #senkenadbalkanom

A post shared by Tatin dnevnik (@tatindnevnik) on