ovo je priča o dva posebna biciklića

Ovo je priča o dva biciklića. Ti biciklići se zovu Woom. Imaju 3 godine. Jedan je jarke boje poput sunca, vedar i nasmijan baš kao i njegov vlasnik Luka, a drugi je boje mora i neba, za hrabrog i neustrašivog dječaka Stefija. Woom biciklići su se jednog dana dogurali do naših dječaka i na njihov veliki 4-ti rođendan izmamili najveće osmijehe. Ali znate one osmijehe s dodatnim oprezom. Jer, ovi biciklići su za velike dječake.


A sada za ozbiljno. Martina i ja smo se odlučile „upgrade-at“ balance bicikliće naših dječaka i uvesti ih u svijet onog ozbiljnijeg djetinjstva koje podsjeća na vožnje biciklića po kvartu, na užarenom betonu, u kratkim hlačicama, s toplim vjetrom u kosi. Čoporativne vožnje i vječna natjecanja tko je spretniji i brži.

Obje smo znale da će proces prihvaćanja biciklića s pedalama i to bez pomoćnih kotača biti svakako izazov.

View this post on Instagram

Mali update kako nam ide vožnja biciklićem… Dosta vas mi je pisalo da su klinci naučili kroz 15ak minuta voziti… Kod nas je malo drugačije, baš onako kao što sam očekivala. Zato jer je on mamina slika. I dok ne bude 150% siguran da se može pustiti – želi da budem uz njega. Ali, doslovno mu je važno da držim ruku na njegovom ramenu. Super mi je kod ovog #woom biciklića što je izrazito lagan, ima malu gumicu koja zadržava upravljač biciklića da se skroz zaokrene, kočnice su različitih boja za one koji imaju dvije lijeve strane 🤣 Uporni smo, ali najvažnije je da ga ne forsiram da se pusti. Kada bude spreman, pustit će se. 🥰 A ja sam preponosna što je uopće prihvatio biciklić bez pomoćnih kotača. #woombike dolazi u 6 veličina, a onaj prvi, balanse bike je najljepši koji sam do sada vidjela. I to baš u žutoj boji. #WOOM bicikliće možete pronaći u @andrewsbabyco . . . . #jasamsupermama #supermamehr #mamablogerica #momstagram #momofboys #instamame #momstagraming #mommymoments #momstagraming #oureverydaymoments #toddlerlife

A post shared by Sonja (@supermama.sonja) on

Komunicirajući s vama, našim dragim čitateljicama, ohrabrile smo se i krenule u tu avanturu. Jer, rekle ste nam da su vaša djeca savladala vožnju bicikla u 10 minuta. Koliko je ta avantura uspješna kod nas, još ćemo saznati, jer naša dva dječaka igraju na sigurno i zapravo voze bicikliće, pod uvjetom da osjete naš dlan na svojim leđima. Polako i hrabro.

View this post on Instagram

Čim otvori oči želi voziti svoj novi bicikl. A ja želim piti kavu. Ponekad nađemo kompromis. Ipak čini mi se da će mu trebati još malo vremena prije nego što se sam pusti. On prvo mora biti siguran prije nego što napravi nešto sam. Uvijek je bio takav. Za puzanje, za hodanje, za plivanje… Sad i za biciklić. Paše mi to, jer s njim nemam nekog prevelikog straha, da će pasti ili ozlijediti se. Nemamo straha ni s Woom 3 biciklićem koji uči djecu voziti bicikl kontinuirano unaprjeđujući njihove vještine. Djeca mogu samostalno silaziti s bicikla bez straha od padanja, a uspravan položaj pomaže dječjoj ravnoteži i preglednosti za vrijeme vožnje. Kočnice za zadnji i prednji kotač različite su boje kako ih djeca ne bi brkala, a lanac je kompletno obložen i zaštićen. Sjedište je anatomski prilagođeno te savršeno pristaje djetetovim kukovima u razvoju. @andrewsbabyco #jasamsupermama #woom3 #woombikes

A post shared by Martina (@supermama.martina) on

Zašto smo odabrale Woom bicikliće?

Prvenstveno jer su lagani. Težine su 5.4kg. Na taj način naši klinci ne osjećaju težinu i automatski se osjećaju sigurniji u sebe, strah je manje prisutan jer je jednostavnije balansirati lakšim biciklićem.

Nemaju pomoćne kotače, jer istraživanja kažu kako djeca brže savladavaju vožnju bicikla bez pomoćnih kotača ili jednostavno ova druga varijanta – ako se naviknu na pomoćne kotače, teško ih se uvjeri da su sposobni voziti biciklić i bez njih.

Imaju prednju i stražnju kočnicu, a ručice koje se moraju pritom stisnuti, različite su boje. To je iz razloga da djeca jasno raspoznaju da je zelena ručica prednja kočnica, a crna je stražnja. Olakšavamo im time proces dok ne nauče lijevu i desnu stranu, a za to će im trebati još vremena ako će biti kao i njihove mame s dvije desne / dvije lijeve strane 😊

Osim toga, woom biciklić ima i silikonsku gumicu koja drži prednje kormilo da se ne okrene za 180 stupnjeva.

Napisale smo kako naš žuti i plavi biciklić ima 3 godine. Točnije, ovi bicikli imaju nekoliko brojeva zavisno o visini i godinama vaše djece. Tako imate neodoljive woom 1 bicikle, to su famozni balance bike, divnog dizajna i kvalitete, a nadalje se brojevi rastežu sve do 6. Mi smo odabrale broj 3 za uzrast od 4 – 6 godina. Boje biciklića su jarke – žuta, plava, zelena, crvena i ljubičasta.

Naša avantura se nastavlja, a na našim storijima i profilima pratite kako se dvije supermame ohrabruju da puste svoje dječake da odrastu.

A posebno nas veseli što smo dobile videiće nekih od vas koje su potaknute našim dojmovima woom biciklića i same svojoj djeci kupile iste, pa nam šaljete videiće vaših mladunaca koji su provozali, za razliku od naših, u roku od par minuta.

Sretno nam bilo!

Woom biciklići i Nutcase kacige dostupni su u Andrews Baby Company