SENDVIČ SA SALATOM OD JAJA I PESTOM OD KELJA

Jaja su odavno prestala igrati samo sporednu ulogu u svakodnevnoj prehrani. Kao jedna od najzdravijih namirnica uopće jaje je postalo zvijezda svake kuhinje! Svaki restoran koji prati trendove imati će savršeno spravljeno jaje na svojem brunch meniju. Priprema jaja dosegla je savršenstvo, a pravila za idealno prženo, kuhano ili poširano jaje dosežu znanstvene razmjere.

Jedno jaje ima samo 75 kalorija i čak 7 grama proteina. Što znači da ćete nakon vrlo malog kalorijskog unosa imati zadovoljavajući osjećaj sitosti. Upravo zato jaje je vrlo često neizostavan dio doručka ili ranog ručka. Izvor je vitamina i minerala, a unatoč tome što je i izvor kolesterola, znanstvenici su nam dali zeleno svijetlo za svakodnevnu konzumaciju jaja uz raznoliku dnevnu prehranu.

Danas je na meniju sendvič sa salatom od jaja i pestom od kelja. Za pripremu trebate 15 minuta a rezultat je bogati, ukusni, hrskavi sendvič pun proteina i vitamina. U pripremi pesta kelj možete zamijeniti rikulom, a krem kozji sir kravljim.

Sendvič sa salatom od jaja i pestom od kelja

Za salatu od jaja
4 jaja
1 žlica kapara
2 usoljena fileta inćuna, sitno sjeckana
2 stabljike celera, narezane na tanke ploškice
1 žličica sjeckanog svježeg kopra
1 žlice majoneze
Sok polovice limete (ili limuna)
Sol
Papar

Za pesto:
4-5 listova kelja
3 žlice oraha
1 žlica krem kozjeg sira
1 žlica maslinovog ulja
Sol

2 šnite raženog kruha
½ avokada, narezanog na ploške
2 rotkvice, narezane na tanke ploškice
1 žlica majoneze + 1 žličica harisse
Nekoliko listova potočarke

Jaja kuhajte 8 minuta u proključaloj vodi, kuhana jaja prebacite u posudu s ledenom vodom kako bi zaustavili kuhanje. Jaja ogulite i narežite na kockice veličine ½ cm. Prebacite u zdjelu u kojoj ćete raditi salatu.

Jajima dodajte kapare, inćune, stabljike celera, kopar i majonezu. Promješajte da se svi sastojci povežu. Začinite sokom limete, solju i paprom (pazite na količinu soli jer su kapare i inćuni slani!).

Za pesto ubacite sve sastojke u električnu sjeckalicu i miksajte dok pesto ne postane kremast.

Složite sendvič:
Jednu šnitu kruha namažite pestom u debljem sloju, na pesto stavite dosta salate od jaja, zatim rotkvicu, avokado i na kraju potočarku. Drugu šnitu kruha premažite smjesom majoneze i harisse (ili samo majonezom), poklopite sendvič i uživajte u zdravom i prefinom obroku!


ADRIANA

Hrana je moja stalna inspiracija. Kuhanje je mojih 5 minuta, moje vrijeme za mir i kreativu. Uz moja dva izbirljiva dječaka kuhanje je postalo i pravi izazov. Iako profesionalno nikad nisam bila vezana za pripremanje hrane i to se promijenilo. Sada svu svoju kreativnu energiju usmjeravam u projekt Granolarama u kojem sam spojila ljubav prema kuhanju i znanje o važnosti i utjecaju prehrane na zdravlje. Sve je počelo s preukusnim i nutritivno izbalansiranim granolama, a novih ideja je pregršt!

@adrianajurisa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.