SIROVA ČOKOLADNA TORTA S AVOKADOM

Sirova čokoladna torta

Jednostavna torta gotova za pola sata. Ukoliko dio sastojaka inače koristite u svojoj kuhinji i imate ih doma, ova torta čak nije niti toliko skupa.

Sastojci:
Sastojci za podlogu (kalup 18 cm):
  • 20 datulja
  • 110 g mljevenih orašastih plodova (bademi, prženi lješnjaci..)
Sastojci za kremu:
  • 1 zreli avokado
  • 30-40 g meda
  • 10 g gorkog kakaa (možete staviti i običan, ali tada smanjite količinu meda)
  • pola žličice kokosovog ulja
  • prstohvat soli
Priprema:
  1. Datulje očistite od koštica pa ih zalijte s vrućom vodom i ostavite ih da se namaču kojih 15 minuta.

  2. Zatim ih ocijedite od vode (ali ne skroz kako vam podloga kada dodate orašaste plodove nebi bila suha) pa im dodajte mljevene orašaste plodove (ja sam koristila pržene lješnjake). Spojite sve u blenderu ili sa štapnim.

  3. U kalup promjera 18 cm utisnite dobivenu smjesu.

  4. Kremu pripremite tako da očistite zreli avokado (treba biti blago mekan na dodir). Avokado stavite u blender skupa sa svim ostalim sastojcima za kremu i zblendajte. Probajte kremu – provjerite je li vam dovoljno slatka, ako nije slobodno dodajte još meda.

  5. Kremu premažite preko podloge i stavite ju u frižider na hlađenje barem sat vremena.

  6. Poslužite po želji – uz pržene lješnjake ili svježe voće, a možete pripremiti i domaći čokoladni preljev tako da promiješajte 1 žlicu otopljenog kokosovog ulja (malo ga zagrijte ili stavite na radijator samo da se otopi) s količinom gorkog kakaa ili običnog kakaa po želji.


    SANJA

    Nova mama malenom Noi. Gastro i lifestyle blogerica zaljubljena u život, detalje, sivu boju, svoju obitelj i svaki novi dan koji nam je dan. U svemu pronađe nešto pozitivno i u životu se vodi srcem. Obožava fotografiju pa je kroz svoj blog Domaćica spojila sve to u jedno.

    Blog: Domaćica 
    Instagram: @domacica.sanja