HRSKAVI POPEČCI OD TIKVICA I CELERA

Kao mama kojoj klinci i nisu neki ljubitelji povrća, trudim se pronaći različite načine kako bih ga zakamuflirala u nešto što bi im bilo privlačno za probati i pojesti, a da je pritom i dalje zdravo. Tako da kod nas popečci uvijek pale i jedino su jelo u koje uspijem ubaciti povrće koje inače ni u snu ne bi pojeli. Brzo i jednostavno jelo koje se može jesti toplo ali i hladno kao zdravi hrskavi snack. Tikvicama možete dodati svoje omiljeno korjenasto povrće, moja omiljena varijanta je sa korijenom celera!

 

3 tikvice

1 manji korijen celera (ili ½ većeg)

2 mlada luka

2 žlice svježe sjeckane mente

1 žlica svježeg sjeckanog peršina

3 jaja

Sol

Papar

Maslinovo ulje za prženje

 

Za umak od jogurta:

4 žlice grčkog jogurta

1 mala žličica sjeckane mente

2 žličice meda

1 žlica soka od limuna

Sol

Papar

 

Za umak od jogurta pomiješajte grčki jogurt s mentom, medom i limunom. Posolite, popaprite i stavite na hlađenje dok ne pripremite popečke.

Tikvice i celer naribajte na krupno, mladi luk narežite na sitno, stavite sve u veću zdjelu, posolite i pustite da odstoji oko pola sata.

Nakon pola sata dobro rukama ocijedite smjesu s tikvicama. Ako želite da popečci budu zaista hrskavi nužno je da iz tikvica istisnete čim više tekućine!

U dobro ocijeđenu smjesu s tikvicama umiješajte mentu, peršin i razmućena jaja.

Ako je potrebno dodajte soli te popaprite.

Zagrijte maslinovo ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Kad je ulje vruće grabite jušnom žlicom smjesu od tikvica, stavite na tavu i lagano odozgora pritisnite kako bi dobili popečak debljine oko 1 cm.

Pecite oko 3 minute sa svake strane odnosno dok popečci ne poprime zlatno smeđu boju i postanu hrskavi na rubovima.

Prebacite popečke na tanjur s kuhinjskim papirom kako bi se upio višak masnoće.

Servirajte toplo s umakom od jogurta.


ADRIANA

Hrana je moja stalna inspiracija. Kuhanje je mojih 5 minuta, moje vrijeme za mir i kreativu. Uz moja dva izbirljiva dječaka kuhanje je postalo i pravi izazov. Iako profesionalno nikad nisam bila vezana za pripremanje hrane i to se promijenilo. Sada svu svoju kreativnu energiju usmjeravam u projekt Granolarama u kojem sam spojila ljubav prema kuhanju i znanje o važnosti i utjecaju prehrane na zdravlje. Sve je počelo s preukusnim i nutritivno izbalansiranim granolama, a novih ideja je pregršt!

@adrianajurisa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.