VEGANSKE PALAČINKE S HELJDOM I CHIA SJEMENKAMA

Moram priznati da mi pečenje palačinki nije baš omiljeno. Smjesa mi nikada ne ispadne jednaka. Kuhinja, s druge strane, uvijek ispadne pokapana, nauljena, hrpa pribora leži naokolo jer baš u pola pečenja otkrijem da mi nešto kod smjese ne odgovara, pa hajde dolij, promučkaj, pogusti.. Na kraju sam ih počela izbjegavati do te mjere da je tavica stajala na dnu kuhinjskog elementa da je niti ne vidim. Unatoč gomili niknulih palačinkarnica, nije me vuklo ići u niti jednu na degustacije vidjevši sve one pretjerane nadjeve. I to me potaknulo na ovu zdravu, a ujedno i minimalističku varijantu palačinki. Ukusne, lagane, zasitne i prije svega brzo gotove, ove palačinke gode kako za doručak tako i za večeru, a možete ih jesti i “gole”, kao lepinjice. Osobno ih obožavam u varijanti sa naribanom bananom i prelivene agavinim sirupom za sitost i energiju  što mi je naročito dobrodošlo u sunčanim  danima i sve češćim vanjskim aktivnostima.

 

VEGANSKE PALAČINKE SA HELJDOM I CHIOM 

2 žlice chia sjemenki

300 g heljdinog brašna

2 žlice praška za pecivo

prstohvat soli

600-700 ml sojinog mlijeka

žličica cimeta

2 žlice agavinog sirupa

 

Pomiješati suhe sastojke i mješajući pjenjačom polako dolijevati sojino mlijeko da dobijemo gušću smjesu. Dodati joj dvije žlice agavinog sirupa, promješati i ostaviti da odstoji 10ak minuta da omekšaju chia sjemenke. Peći na zagrijanoj tavi premazanoj kokosovim uljem. Oblikovati male deblje palačinke.


IVANA

Supermama ekscentričnog Jana i anđeoskog Viga, ovisnica o cappuccinu, televiziji i udobnosti svog doma. Zaljubljenica u ne-boje, minimalizam i tenisice, fali joj barem 5 dodatnih sati u danu i uredno svugdje kasni. Njezina najdraža parola “red, rad i disciplina” unatrag 4 godine u njenom domu više ne pali. U slobodno vrijeme sanja nove recepte, gomila nove sastojke i nada se da će to dvoje pretvoriti u nešto opipljivo i jestivo u roku tjedan-dva. S vama će rado dijeliti svoje bezglutenske poslastice kojima je i sama očarana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.